Hjem Nyheter Norden “Flyktningbarn” dømt for gruppevoldtekt

“Flyktningbarn” dømt for gruppevoldtekt

MASSEINNVANDRING Tre asylsøkere ble fredag funnet skyldig i å ha gruppevoldtatt og mishandlet en 15-årig afghansk gutt. Straffen? Noen måneder på ungdomsanstalt.

Polis

Gruppevoldtekten fant sted på kvelden den 15. september 2015 utenfor den skånske byen Trelleborg i Sverige. Offeret, en 15-årig afghansk gutt, hadde nylig ankommet Sverige og blitt plassert på et transittmottak i Maglarp utenfor Trelleborg.

Kvelden den 15. september dro 15-åringen til Trelleborg sammen med tre andre såkalte «flyktningbarn» for å handle. Da butikkene var stengt, snudde de og dro tilbake til mottaket. På vei hjem, på en åker langs E6, ble 15-åringen brutalt overfalt og slengt i bakken.

Én av gjerningsmennene holdt ham fast med et kne mot nakken, mens de to andre voldtok ham. Når han forsøkte å rope om hjelp, ble han både sparket og slått, og fikk leire trykket inn i munnen.

15-åringen meddelte personalet på mottaket, om hva som hadde skjedd, så fort de kom tilbake. Politi ble da varslet og gjerningsmennene ble pågrepet siktet for gruppevoldtekten.

Kun måneder i fengsel

I slutten av desember ifjor ble gjerningsmennene dømt av Ystads tingrett. To ble dømt til ti måneder på en lukket ungdomsanstalt, mens den tredje til åtte måneder. De ble også dømt til å betale tilsammen 200 000 kroner i erstatning til offeret.

Ettersom dommen ble anket, ble den nylig behandlet av hovrätten (tilsvarende lagmannsrett i Norge). Disse var dog enige med tingrettens, som fredag denne uken vedtok å oppretteholde dommen.

15-åringens advokat, Jörgen Malmunger, har reagert sterkt på dommen, og særskilt at gjerningsmennene ikke blir utvist fra landet.

– Normalt leder en slik dom til utvisning på livstid, uttalte advokaten.

Kilde:
Pojkarna fälls för våldtäkt på åker