Hjem Nyheter Norden “Flyktningbarn” forgrep seg på småjenter i svømmehall

“Flyktningbarn” forgrep seg på småjenter i svømmehall

ABSURDISTAN Jentebarna ble fritt vilt, da en gruppe såkalte flyktningbarn besøkte en svømmehall i Karlskrona. Mottakspersonalet unnskyldte overgrepene med at det «bare er slik de gjør».

image

Fornøyelsen for de badende i Växjö simhall fikk en brå slutt, da en gruppe «flyktningbarn» på tur med Karlskrona HVB-hjem (asylmottak for såkalte mindreårige asylsøkere) hoppet ut i bassenget og begynte å klenge seg innpå småjentene som var tilstede. Så fort de hadde hoppet i bassenget, begynte også de seksuelle overgrepene.

Sharam, som oppgis å være 18 år, tok tak i midjen på en ung jente og førte så hånden sin ned på hennes rumpe. Jenta lykkes å fjerne hånden, og sammen med sine venninner forsøkte de å ta seg fra stedet, etterfulgt av innpåslitne innvandrere. Her skal jentene ha blitt tafset mellom bena, på brystene og rumpa. Når jentene ba dem slutte, lo de bare og plasket vann på jentene.

I nok et forsøk på å komme seg vekk tok jentene seg til en vannsklie, men atter en gang fulgte innvandrerne etter. I vannsklia hadde en av innvandrerne stoppet halvveis ned for igjen å tafse på en av jentene.

Afghaneren Sadeq tok på seg svømmebriller og sammen med de andre innvandrerne dykket de under en av jentene hvor de her flere ganger prøvde å stikke fingrene sine inn i jentas underliv. De tok henne også på brystene, både utenpå og innenfor badedrakten.

Jentene forsøkte nok en gang å komme seg unna, og på dette tidspunktet ble innvandrerne voldsomme og presset jentene mot en vegg for å forgripe seg på dem igjen. En far som ble vitne til hendelsen grep inn og ba dem slutte. Han kontaktet også personalet, som utviste en av innvandrerne.

Unnskyldte overgrepene

Overgrepene stoppet dog ikke med dette, og da jentene til slutt fikk kontakt med mottakspersonalet som var tilstede, ble innvandrernes oppførsel unnskyldt med at «det er bare slik de gjør».

I avhøret etter hendelsen forteller en av jentene at hun opplevde hendelsen som skremmende og voldsom.

– Det var voldsomt. Det gjorde vondt. Det var flere samtidig som var på meg. Jeg syntes det var ekkelt og ble redd, og følte meg usikker etterpå.

I Växjö tingrett ble Sadeq dømt til ungdomsvård, samt til å betale et erstatningskrav på 10 600 kroner til en av jentene. Straffen ungdomsvård gis til mindreårige og kan innebære alt i fra å måtte avgi urinprøve i noen måneder, til å få behandling på et hjem.

Sharam ble frikjent i tingretten, men ble senere dømt til 50 timers ungdomstjeneste i lagmannsretten.

Kilde:
«Det är bara sånt de gör»: Flyktingbarn döms för intensivt flicktafs på badhus
Barn sexuellt ofredad på badhus – nu ändras domen