Hjem Nyheter Norge «Flyktningbarn» siktet for tre boliginnbrudd

«Flyktningbarn» siktet for tre boliginnbrudd

1

MASSEINNVANDRING To mindreårige asylsøkere er siktet for innbrudd og tyveri fra tre boliger i Åsane i Bergen. Slipper straff på grunn av lav alder, forteller politiet.

politibil

To asylsøkere på 16 år er siktet for å ha brutt seg inn og stjålet verdisaker fra tre boliger på Åsane i Bergen. Innbruddene fant sted sent lørdag kveld og natt til søndag i forrige uke.

Politiet ble varslet om det første innbruddet rundt 23.30 lørdag kveld. En huseier hadde da kommet hjem og oppdaget at blant annet verandadøren var knust. Politiet ankom og lette etter gjerningsmennene med hundepatrulje, dog uten resultat.

Klokken 03.25 ble politiet kontaktet igjen. En huseier hadde da varslet om at det hadde vært innbrudd i hans kjeller. Igjen rykket politiet ut og søkte med hundepatruljer, og klokken 03.30 ble gjerningsmennene pågrepet.

De to unge asylsøkerne var da nedkjølte og kalde, og en av dem skal ha hatt skade i ryggen. Gjerningsmennene ble kjørt til legevakten av politiet for behandling.

Operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt forteller til Bergens Tidende at gjerningsmennene opprinnelig bor på et asylmottak på Østlandet. Han meddeler at de to er siktet for grovt tyveri og innbrudd fra tre hus, men at de slipper straff på grunn av ung alder.

– Den unge alderen deres gjør at de ikke blir satt i arresten. Andre instanser skal ta vare på dem. De er siktet for alle tre innbruddene. Så langt har de ikke forklart seg.

Kilde:
Asylsøkere siktet for tre boliginnbrudd i Bergen

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg