Hjem Nyheter Flyktninger brukes som gisler av Vesten

Flyktninger brukes som gisler av Vesten

0

SYRIA Russland har lenge antydet at de fleste vestlige nasjoner som åpnet grensene for syriske flyktninger, i tillegg til flere NGO-er («Non-Governmental Organisations», «ikke-statlig organisasjoner»), ikke ønsker at flyktningene skal kunne returnere til sitt hjemland. Russerne har imidlertid ikke gått ut med hva de underbygger slike påstander med. Før nå.

Foto: AFP

Det dreier seg mest trolig om flere forhold, men for et par uker siden publiserte Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov, innholdet av et hemmelig FN-direktiv, hvor hovedessensen er: Vesten vil ikke være med på å bygge opp igjen Syria, og ingen flyktninger får returnere før Syria er gjenoppbygget. I tillegg til å nekte deltakelse i gjenoppbygging vil Vesten heller ikke bidra med nødhjelp. En klassisk Catch-22 med andre ord.

Tidligere i sommer ble det rapportert at tusener av syriske flyktninger har returnert til sitt hjemland fra nabolandene Libanon, Tyrkia og Jordan. At disse skulle være av en spesiell robust type syrere er tvilsomt, og det er åpenbart at både nødhjelp og emigrasjon/immigrasjon blir brukt også (geo-)politisk. Konklusjonen er at de syriske flyktningene blir holdt som gisler av Vesten, og når gjenoppbyggingen av Syria er gjennomført vil argumentet være at flyktningene er for «godt integrerte» til å kunne sendes hjem.

Dette sammenfaller også med den offisielle amerikanske linjen; heller ikke USA ønsker å bidra med gjenoppbygging før spørsmålet om den politiske situasjonen i Syria er avklart. Dette gjelder imidlertid bare for områder som den syriske hæren har befridd. I de områdene hvor styrker støttet av amerikanerne har etablert kontroll, er gjenoppbyggingen sammen med allierte i full gang. Alt dette til tross for at FN-resolusjonen 2254, vedrørende den politiske situasjonen i Syria, sier kun at det skal avholdes frie valg i landet, og at det skal gjennomføres konstitusjonelle reformer. Det må også påpekes at myndighetene faktisk gjennomførte og møtte de fleste av kravene tidlig i krigen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg