Hjem Nyheter Europa «Flyktninger» misfornøyde med oppholdet i Baltikum

«Flyktninger» misfornøyde med oppholdet i Baltikum

4

MASSEINNVANDRING Mange av «flyktningene», som har blitt omplassert til de baltiske statene av EU, klager over at de ikke får nok penger og reiser videre til andre steder i Europa.

Saken har blitt en hodepine for EU som allerede er i en bitter konflikt med Polen, Tsjekkia og Ungarn over deres avslag på å ta i mot innvandrere.

Mekharena, en eritreer, som kom til Latvia fra Italia for et år siden etter å ha tatt seg gjennom Uganda, Etiopia, Israel og Egypt, er ikke begeistret for situasjonen i Latvia:

– De gir oss ingenting, sier han til den britiske avisen BCC.

Da han satt seg på flyet og hørte han skulle til Latvia ble han ikke glad. Han fikk heller ikke fikk lov til å velge destinasjon selv.

– Det er mange eritreere overalt i Europa, de snakker med hverandre. Vi vet alle at i Tyskland gir de deg en leilighet og 400 euro i lommepenger, men i Latvia gir de oss ikke noe som helst – bare 139 euro i måneden. Hvis jeg flytter til et annet land, vil de ikke akseptere meg. Jeg vet om flere personer som forlot Latvia, de dro alle til Tyskland, men ingen av dem kan jobbe der, sier han til avisen.

Ainars Latkovskis, leder for den parlamentariske kommisjonen for interne saker i Latvia, uttaler seg følgende til avisen:

– Det er våre godtgjørelser, og vi har ikke råd til å betale folk mer – vi er ikke et slikt type land. De kan selvsagt se etter arbeid, men etter latvisk lov må du snakke språket for å få en skikkelig jobb, og det tar vanligvis mange år for dem å lære.

Kilde:
Refugees frustrated and trapped in chilly Baltic states

4
Delta i debatten

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
tony"Flyktingar" missnöjda över tillvaron i Baltikum | Nordfront.seSkarpretteren Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Skarpretteren
Skarpretteren

Stram inn på ALLE ytelser i hele Europa så blir vi kvitt faenskapet.

tony
tony

ytelser må stoppes og grensene må blokkeres

tony
tony

det eneste norge klarer og stramme inn ytelsene på er på sitt eget folk ellers så spyr dem ut penger til resten av verden og inntrengerne

trackback

[…] Källor: Refugees frustrated and trapped in chilly Baltic states «Flyktninger» misfornøyde med oppholdet i Baltikum […]