Hjem Nyheter Norden «Flyktninger» livredde for svensk natur og ville dyr

«Flyktninger» livredde for svensk natur og ville dyr

 ABSURDISTAN  En svensk journalist har rykket ut til forsvar for de protesterende «flyktningene» som nekter å innlosjeres på Lima Stugby, et naturskjønt og idyllisk hytteområde utenfor Sälen. De er ikke kravstore, men irrasjonelle, mener journalisten.

elg

Det er i en absurd artikkel publisert i Dalarnas Tidende at journalist Nina Blazevic, opprinnelig fra Polen, går til forsvar av «flyktningene» som i skrivende stund protesterer utenfor asylmottaket i Limedsforsen. Den naturskjønne og idylliske hyttebyen Lima Stugby i Dalarna, som nå skal fungere som mottak for asylsøkere.

De såkalte flyktningene er nemlig redde for å bo ute i skogen av frykt for blant annet fjell og ville dyr – noe som har opprørt mange svensker, som anser at de «flyktningene» er både kravstore og utakknemlige. Mangel på empati og forståelse, anser Blazevic, som selv kan relatere til det å ha en unaturlig og irrasjonell frykt for både natur og ville dyr.

«Morder-elg» og falsk ulv

Blazevic innleder sin artikkel med å fortelle at hun selv har en sterk, dog ubegrunnet, redsel for skogen og da særskilt dyrene ulv, bjørn og elg. Sin irrasjonelle frykt for skogen, forteller hun, kommer fra ubehagelige opplevelser. Blant annet skal hun ha trodd hun ble jaget av en ulv. Noe som senere viste seg å være en hund. Hva gjelder elg og bjørn, har hun selv aldri opplevd noen nærkontakt med disse. Disse har hun bare hørt historier om. Blant annet en mistenkt «morder-elg» i fra Småland.

26

«Forest no life»

I tillegg til å fortelle om sine egne skremmende opplevelser, har Blazevic gjennomført intervjuer med de protesterende «flyktningene». Hennes første intervjuobjekt, syriske Kheirallah, har tidligere bodd ved et mottak i Orsa. I Orsa var det bedre, forteller han.

– Orsa – good life. Orsa – school, hospital, ICA, learn Swedish. In Orsa: People. Here: Forest.

På spørsmål om hva som er skummelt med skogen, begynner han å hyperventilere (!) og svarer:

– Forest – danger. Afraid.

At den svenske skogen er sikrere enn Syria, erkjenner han. Men ifølge ham, er det de samme farene som lurer også her. [Den islamske staten? red. anm.]

– Yes. But here same danger. Here animal. I no sleep. Danger. Mountain. Mountain, children fall. Forest no life. No life forest, forteller Kheirallah og avslutter med å skrike «Hjeeeelp».

limedsforsen2-asyl-1280-jpg

En lokal mann fra Malung er også på plass. Han har tilbudt seg å kjøre asylsøkerne rundt i sin bil for å vise de hva stedet har å tilby. Kheirallah takker nei og skriker (!) «Forest no life».

Blazevic intervjuer andre som har funnet seg til rette på stedet, men velger å allikevel å returnere til Kheirallah. Hun forsøker å forsikre ham om at skogen er trygg. Kheirallah svarer med å forme hendene til «horn» på hodet og skriker: «Eeelg. Elg.» Etter dette uler han: «Wooolf. Bjååååårn. Daaanger.»

Er ikke kravstore, bare irrasjonelle

Blazevic avslutter artikkelen med å konkludere med at de protesterende «flyktningene» hverken er kravstore eller utakknemlige, som svenskene hevder. De har bare, i likhet med hun selv, en overdreven, irrasjonell og ubegrunnet frykt for de svenske skogene. Og dette må naturligvis svenskene vise forståelse for.

Kilde:
Därfor är jag lika rädd som flyktningarna för skogen