Hjem Nyheter Norden “Flyktninger” siktet for gruppevoldtekt av 19-årig mann

“Flyktninger” siktet for gruppevoldtekt av 19-årig mann

MASSEINNVANDRING Fire såkalte flyktninger er siktet for å ha gruppevoldtatt og mishandlet en 19 år gammel asylsøker på gigantmottaket i Stokke før jul. Både gjerningsmennene og offeret er fra Syria.

1d33a771-f4d4-443f-aa46-082e144008b6_850_478

Hendelsen fant sted på Oslofjord Convention Center (OCC) på Brunstad i Stokke like før jul. Konferansesenteret fungerte da som et gigantmottak for opp mot 1 000 asylsøkere. Avtalen med Utlendingsdirektoratet (UDI) ble avsluttet den 31. januar.

LES OGSÅ: Vold, antastelser og svineinfluensa ved gigantmottaket i Stokke

Hendelsen ble først omtalt som en voldsepisode. Ifølge opplysninger som politiet gikk ut med dreide det seg om en 19-årig syrisk mann som hadde blitt slått ned og blitt sparket av tre andre asylsøkere. Av siktelsen fremkommer det dog at det dreier seg om både gruppevoldtekt og mishandling, og at antallet gjerningsmenn er fire, ikke tre.

Tre av gjerningsmennene ble pågrepet og varetektsfengslet i desember. Den fjerde ble pågrepet i Stockholm fredag ettermiddag. De tre førstnevnte er syriske asylsøkere til Norge – to i 20-årene og én i 40-årene. Den fjerde er en syrisk innvandrer i 20-årene med lovlig opphold i Sverige, som var på besøk ved mottaket i Stokke den aktuelle kvelden.

Filmet gruppevoldtekten

Politiadvokat Lise Dalhaug forteller til Dagbladet at politiet sitter på filmmateriale av overgrepene, som gjerningsmennene selv filmet.

– Det er blitt tatt rettslig avhør av fornærmede og lange avhør av alle de siktede. Vi sitter på film av overgrepene, som siktede selv har filmet.

Den siktede i 40-årene utpekes av politiet som hovedmannen i saken, og skal i tillegg være siktet for vold mot sin egen kone.

Kilde:
Fire menn siktet for voldtekt av 19 år gammel mann på asylmottak i Vestfold