Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen inntok Fredrikstad

Motstandsbevegelsen inntok Fredrikstad

AKTIVISME Aktivister fra Rede 1 gjennomførte lørdag en offentlig flyvebladsutdeling i Fredrikstad sentrum. [Liveoppdatering avsluttet]

Akkurat nå bedriver aktivister fra Rede 1 folkeopplysning i Fredrikstad sentrum. Frihetskamp vil komme tilbake med oppdatering og bilder fra aksjonen.

Aktivister på vei til aksjonen.

Oppdatering 12:14
En aggressiv meningsmotstander skal ha forsøkt å rive flyveblader ut av hendene på en av aktivistene. Angrepet ble fanget på film. Situasjonen skal nå være rolig.

Oppdatering 12:17
Politiet er på plass og snakker med ansvarlig for aksjonen, redesjef Tommy Nyberg.Oppdatering 12:20
Politiet har nå kjørt videre.

Oppdatering 12:43
Aktivistene melder om mange hyggelige diskusjoner med forbipasserende samt et fåtall kranglete meningsmotstandere. Aksjonen har nå pågått i snart en time og opptil 200 flyveblader har blitt delt ut.

Oppdatering 13:11

En rabiat meningsmotstander og lokalpolitiker fra SV skriker og banner mot aktivistene som han mener ikke burde ha ytringsfrihet og rett til å drive folkeopplysning.

Oppdatering 13:15
Personer fra den kommunistiske organisasjonen Motmakt befinner seg i området og tar bilder av aktivistene fra avstand. Representanter fra den lokale løgnpressen er også på plass.

Oppdatering 13:31
Fredrikstads Blad og VG rapporterer om aksjonen. Til VG bekrefter operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Arne Haraldstad, at Motstandsbevegelsens på forhånd at gitt beskjed om at de ønsket å holde en flyvebladsutdeling.

Oppdatering 13:37
Frihetskamp får meldinger om at en gruppe med ytringsfrihetshatere og kommunister har tatt oppstilling i nærheten av aktivistene.

Venstreekstremist blir intervjuet av den lokale løgnpressen.

Oppdatering 14:00
Løgnpressen blir latterliggjort i sosiale medier.

Oppdatering 14:10
Aksjonen er nå avsluttet og aktivistene er på vei tilbake til møteplassen.

Oppdatering 14:20– Liveoppdatering avsluttet