Hjem Nasjonal kamp Flyvebladsutdeling vekker oppmerksomhet

Flyvebladsutdeling vekker oppmerksomhet

AKTIVISME/MEDIAHETS: Aktivister fra Motstandsrede 3 delte i helgen ut nesten 2000 flyveblader. Aksjonen var svært vellykket og har blitt lagt merke til av norske medier.

Untitled-5_ny

AKTIVISME
I løpet av helgen delte aktivistene ut 1500 flyveblader i Sandnes kommune og 300 i Time kommune, samt satte opp 50 klistremerker.

Anledningen for flyvebladsutdelingen var å spre Motstandsbevegelsens budskap, samt gjøre lokalbefolkningen i Sandnes oppmerksomme på det planlagte asylmottaket på Ganddal. I tillegg til at aktivister fra Motstandsbevegelsens delte ut egne flyveblader, delte medlemmer fra et lokalt «borgervern» ut et nabovarsel som advarte mot det kommende planlagte asylmottaket.

MEDIEHETS
Hittil har en rekke medier, som Stavanger-avisen Aftenbladet og NRK, omtalt flyvebladsutdelingen under overskrifter som: «Hitler-dyrkende voldelige ny-nazister» og «Mia fikk sjokk da hun åpnet postkassa».

Skjermpdump fra Aftenbladet.no.
Skjermpdump fra Aftenbladet.no

I førstnevnte artikkel fra Aftenbladet intervjues den nyinnsatte Vepsen-redaktøren, Tor Bach. Bach omtaler Motstandsbevegelsen som en «militant nazigruppering som overhodet ikke prøver å pakke inn det de står for», og hevder at politiet må «ta dette miljøet på alvor».

I NRK sin artikkel kan man blant annet lese om den lokale Sandnesbeboeren, Mia Torgersen Kolrud, som «ble rasende» da hun oppdaget flyvebladet i sin postkasse. Kolrud uttalte også at hun ikke ønsket «rasister og nazister» i sin gate. Asylmottak derimot, har hun formodentlig ingenting imot.

tv2-e1394583412801_ny

Tor Brekke, administrerende direktør i Hero Norge, går så langt at han insinuerer at budskapet som kommer frem i flyvebladet potensielt kan være farlig: «Plutselig når budskapet en ekstremist som er i stand til å ty til vold.»

Bjørn Hermansen, etterforskningsleder ved Sandnes politistasjon, meddeler at det er «ingen som har anmeldt løpesedlene».

FREMSTE1_640x369

ETTERSPILL
Til tross for medienes hets har aksjonen generert enormt med publisitet og gratisreklame. Besøkstallet har gått i været og flere interesserte har kontaktet organisasjonen.

Bor du på Vestlandet og ønsker å engasjere deg i kampen for et fritt Norden? Ta kontakt med Motstandsrede 3!

Kilder:
Han vil ha borgervern mot asylmottak