Hjem Nyheter FN nekter å fordømme angrepet på Syria

FN nekter å fordømme angrepet på Syria

UTENRIKS I etterspillet av USA-alliansens uprovoserte angrep på Syria i natt kalte Russland FNs sikkerhetsråd til et møte. Russland mener at angrepet var et brudd på FNs vedtekter og krever at sikkerhetsrådet fordømmer det.

Missiler over Damaskus. Foto: Hassan Ammar / TT.
Missiler over Damaskus. Foto: Hassan Ammar / TT.

Natt til lørdag beordret USAs president Donald Trump et angrep mot tre forskjellige mål i Syrias hovedstad Damaskus. Angrepet ble gjennomfør sammen med Storbritannia og Frankrike og var begrunnet med ubeviste påstander om at Syrias president Bashar al-Assad skal ha angrepet sin befolkning med kjemiske våpen. Angrepet skjedde dessuten bare timer før eksperter fra OPCW skulle ankomme Syria for å utrede påstandene, som altså fortsatt er grunnløse.

Syrias allierte Russland har som ventet reagert på provokasjonen og kalte i dag FNs sikkerhetsråd til et møte. Under møtet krevde Russland en FN-resolusjon som «fordømmer de tre vestlandenes aggresjoner».

Avstemningen i sikkerhetsrådet er nå klar og FN sier nei til Russlands krav og nekter altså å fordømme nattens angrep på Syria. Kun Kina og Bolivia stemte med Russland.