Hjem Nyheter Globalt FN: Send ikke hjem «klimaflyktninger»

FN: Send ikke hjem «klimaflyktninger»

2

INTERNASJONALT Ifølge en veiledende beslutning fra en komité for FNs konvensjon om menneske- og politiske rettigheter skal «flyktninger» som har forlatt sine hjemland på grunn av klimaforandringer ikke repatrieres.

Fiskere i Kiribati. Foto: AusAID (CC-BY-2.0).

Ifølge en ny bestemmelse fra komiteen for FNs konvensjon om menneske- og politiske rettigheter skal såkalte klimaflyktninger ikke repatrieres til sine hjemland. Beslutningen kom etter at en man fra Kiribati i Stillehavet anket sitt avslag om fortsettende opphold på New Zealand.

Ifølge mannen er han flyktning på grunn av at hans hjemland Kiribati har blitt rammet av klimaforandringer, spesielt atollen Tarawa, som er Stillehavs-republikkens hovedstad med over 50 000 bosatte.

New Zealand mente dog ikke at «klimaforandringer» utgjorde en så akutt trussel mot mannens liv og helse at det skulle hindre ham i å returnere.

Ifølge FN argumenterer New Zealand feil.

«New Zealands tiltak er mer som å tvinge en druknende person tilbake til et synkende skip, med ‘begrunnelsen’ at det tross alt finnes andre passasjerer ombord», sier blant annet en av komiteens medlemmer i en personlig kommentar om beslutningen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Hans-Simon
2 år siden

«Klimaflyktninger» – så, dersom et område rammes av jordskjelv, vulkanutbrudd, voldsomme stormer, oversvømmelser, osv. – så er det bare å ønske velkommen de som flykter fra slike forhold, uten forbehold? Vi har jo blitt «preppet» i lang tid om kommende «klimakatastrofer», aka endetidsprofetier fra klimaprinsesse Thunberg, så det er vel bare å stålsette seg, og bygge forsvarsverk mot orkinvasjonene fra Mordor.

Johan G
Johan G
2 år siden

De SKAPER den ene unnskyldning etter den andre for å presse på med agendaen hvitt folkemord. https://www.bitchute.com/playlist/ICwVyEiPlKBY/