Hjem Nyheter Norge FN til Norge: «Forby rasistiske organisasjoner»

FN til Norge: «Forby rasistiske organisasjoner»

3

GLOBALISME I en ny rapport oppfordrer FNs rasediskrimineringskomité Norge til å forby «rasistiske organisasjoner».

Illustrasjonsbilde: FN-høring.
Illustrasjonsbilde: FN-høring.

 

Det var i fjor at den globalistiske organisasjonen FNs rasediskrimineringskomité (CERD), var i Norge for å undersøke hvordan det var med «rasisme» i landet. Besøket resulterte i en rapport som uttrykte bekymring for hvordan, for eksempel, Den nordiske motstandsbevegelsen har vokst seg sterkere og opptrer i offentligheten. I rapporten skriver CERD at «rasistiske og nynazistiske organisasjoner har blitt mer synlige i sosiale medier og gjennom demonstrasjoner».

Stor vekt ble lagt på at Norge ikke har fulgt forslaget til FNs rasediskrimineringskonvensjon om å forby «rasistiske organisasjoner». Norske myndighetene har imidlertid svart at de forbyr visse handlinger, og at det derfor ikke er grunn til å forby organiseringen.

Utvalget reagerer på Norges innvendingen ved å påpeke at et organisasjonforbud er et «forebyggende tiltak», mens straffer for såkalte rasistiske meninger og handlinger bare er «reaktive tiltak».

Det er imidlertid en politisk motstand i Norge mot forbud av organisasjoner. Peter Christian Frølich, som er medlem av regjeringspartiet Høyre, mener at Norges rasismelover betyr at det ikke er nødvendig med et organisasjonsforbud.

– Vår metode har vært å gyve løs på handlingene og ytringene og ikke organiseringen. Jeg mener det har vært en suksesshistorie.

På venstresiden av politikken ønsker man heller ikke å se et organisasjonsforbud. Petter Eide, talsperson for Sosialistisk Venstreparti, sier:

– Jeg er skeptisk til å forby organisasjonene. Jeg mener det er handlingene som skal forfølges, og jeg er engstelig for at dersom man innfører forbud, så forsvinner de under jorda og blir ytterligere brutalisert, sier Eide til ­Klassekampen.

Lobbyorganisasjonen Antirasist Senter har også tatt standpunkt mot et organisatorisk forbud. I stedet synes det at regjeringen bør vurdere et forbud mot «rasediskriminerende aktiviteter» om mulig, slik at de venstreorienterte organisasjonene ikke skal omfattes av en forbud.

– Det er en fare for at dersom man innfører et slikt organisasjonsforbud, så vil det bli et generelt forbud, som også vil ramme andre organisasjoner som defineres som ­ekstremister fordi de for ­eksempel vil hjelpe asylsøkere å unngå utsendelse, eller som går inn for revolusjon, sier Mari Linløkken, nestleder i Antirasistisk Senter.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Det er ganske så pussig at «antirasistene» programmatisk hevder at «raser ikke finnes», eller er «a social construct», og allikevel er rasisme noe av det fæleste som finnes. For min del er raser og raseforskjeller et ugjendrivelig faktum, og en følge av det er at forskjeller, som feks i gjennomsnittlig IQ, og fysiske prestasjoner, som i idretten, er faktabaserte og ikke kan eller bør benektes. På noen viktige områder ER hvite bedre enn svarte, mens på enkelte felt er svarte bedre enn hvite, i GJENNOMSNITT, vel å merke. Unntak vil alltid finnes. Rasisme er naturlig, fordi vi orienterer oss mot… Les mer »

Arno
Arno
Svar til  Proverbs 26:11
3 år siden

Selvfølgelig er der ulike raser av arten menneske, slik det er ulike raser av arten hund, der hver rase har ulike egenskaper. Det er kun realitetsfornektere og løgnere som benekter dette.
Men la oss aldri uttale oss rasistisk – i alle fall ikke skriftlig, eller offentlig på annen måte. Det er contaproduktivt for våre interesser og helt unødvendig i kampen mot globalsimen og masseinvandringen. Dette er et faktum uavhengig av om det er lovlig eller ulovlig.

Reodor
Reodor
3 år siden

§2