Hjem Nyheter Globalt FN: «Tvangsvaksinering er ikke tillatt»

FN: «Tvangsvaksinering er ikke tillatt»

1

KORONAVAKSINE Michelle Bachelet, høytstående i FN, sier at tvangsvaksinering ikke er tillatt.

Michelle Bachelet. Foto: FN, (CC BY-NC-ND 2.0).

– Tvangsvaksinering er ikke under noen omstendigheter greit, sa Michelle Machelet, FNs høykommissær for menneskerettigheter på et videomøte tidligere i uken.

– Land som vurderer å innføre vaksinetvang i kampen mot covid-19 må respektere menneskerettighetene, understreker hun ifølge nyhetsbyrået AFP.

Østerrike var det første landet i Europa som annonserte at de skal innføre vaksinetvang, fra og med 1. februar neste år.

Det gjenstår å se om Østerrike og andre land kommer til å ta hensyn til kommissærens uttalelse og hvilke konsekvenser det kan få.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
9 måneder siden

«Bodily autonomy» heter det så fint; at hvert enkelt(voksent), menneske har råderett over egen kropp, og bl.a. kan samtykke til eller nekte å følge råd og anbefalinger fra leger, osv. Men når «allmenne hensyn»(fare for liv og helse), tilsier det er det brått stopp, og staten har anledning til å gripe inn mot hver og en av oss. Og den muligheten griper våre overlords og tanter til, av frykt for hva vi kunne bruke autonomien til(feks nekte å ta vaksiner). Vi får se om statene tar hensyn til hva denne kommisæren sier. Jeg tviler sterkt på det.