Hjem Nyheter Globalt FN varsler om hungersnød av «bibelske proporsjoner» – på grunn av koronaviruset

FN varsler om hungersnød av «bibelske proporsjoner» – på grunn av koronaviruset

7

KORONAKRISEN FN varsler om at hungersnød av «bibelske proporsjoner» kommer til å oppstå i kjølvannet av koronaviruset. Over 130 millioner mennesker kommer til å bli berørt av hungersnød.

Foto: Flickr (CC BY 2,0)

FN varsler at over 130 millioner mennesker kommer til å bli berørt av hungersnød innen noen måneder. Det globale antallet berørte av hungersnød kommer da til å øke til over en milliard mennesker, skriver CNN.

Verdens matprogram, som er en underorganisasjon til FN, har kartlagt 55 land som står i fare for å bli berørt av hungersnød, hvorav noen er Jemen, Etiopia, Sudan, Nigeria, Afghanistan og Venezuela.

De fleste av disse landene har klart seg bra fra koronaviruset, men med tanke på deres lave standard innenfor helse og sykepleie skulle bare et lite utbrudd av viruset kunne få ødeleggende konsekvenser, skriver CNN.

Den kommende lavkonjunkturen, fallende oljepriser og minkende bistand fra vestlige land til den tredje verden kommer til å være årsaker som bidrar til massiv hungersnød. Om koronaviruset i tillegg berører disse landene kommer det å forverre situasjonen, sier Verdens matprogram.

– Vi skulle kunne møte flertallet hungersnøder av bibelske proporsjoner innen noen korte måneder, sier David Beasley, administrerende direktør for Verdens matprogram.

Beasley oppfordrer FN å agere mot situasjonen før det oppstår en humanitær krise.

– Det finnes også en risk at potensielt flere mennesker dør fra de økonomiske konsekvensene av Covid-19 enn av selve viruset, sier Beasley.

Les også:
Koronaviruset

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Øystein
Øystein
2 år siden

100+ millioner mennesker har levd i sult / sultet i hel i flere tiår nå for faen. omlag 100 000 dør hver dag pga skittent eller ingen drikkevann. (Gadaffi var nesten ferdig med å løse vann-problemet men NATO satte en stopper for det på første dagen av krigføringen mot dem på vegne av Israel) 2-3 milliarder mennesker lever i direkte fattigdom og dette antallet øker med titallsmillioner hvert år. Verden er så og si gjennområtten helt inn til kjærnen og det har den vært lenge. Nå er det «Corona» som er skylden i alt? PISS! Hele verden er konkurs og… Les mer »

Håkon
Håkon
2 år siden

Sånn kan det gå når man har gjort mange av disse landene avhengig av free-money og mat fra vesten siden 50-tallet.

Steinar
Steinar
2 år siden

Fremfor å hele tiden fø på dem og behandle dem som små barn der nede i Afrika, så burde de vel heller blitt lært opp til å stå på egne ben, utnytte de massive ressurser som finnes der nede, lære å filtrere møkkavannet, lære seg hygiene, lære seg å bygge ok hus, skape arbeidsplasser, osv, osv….

Men neida, istedet fungerer Europa som et sosialkontor som utbetaler sosialhjelp i form av «U-hjelp», uten noe krav og forventninger til disse. Det hadde vel vært langt bedre å gitt de lærdom fremfor gratis gulrøtter.

Hanne
Hanne
2 år siden

Her skal det melkes for alt det er verdt virker det som. Det var vel problemer der fra før av? Før krisen som har rammet store deler av verden kom.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

«Useless eaters» er den brutale men sanne betegnelsen på store deler av verdens befolkning, og det er derfor vaksineforkjempere som feks Bill Gates ønsker å utvikle vaksiner som kan tas i bruk over hele verden, og spesielt i Afrika og deler av Asia. Det ryktes at disse vaksinene ikke bare «beskytter» mot diverse virus/bakterier/sykdommer, men også inneholder ingredienser som hindrer befruktning. Dette for å bekjempe «overbefolkningen». Det ville i og for seg ikke være en ulempe å redusere jordklodens brune og svarte folk, men metodene kan man selvsagt stille spørsmålstegn ved.

Katrine
Katrine
2 år siden

Kunne sikkert vært forhindret om Vesten hadde latt være å holde disse landene i hånden i flere tiår, og heller latt de finne ut av ting på egenhånd.

Sidsel
Sidsel
2 år siden

Naturlig avgang! Globalistene slipper selvsagt unna!