Hjem Nyheter FNs sikkerhetsråd med erklæring om en «fredelig løsning» for Ukraina-krisen

FNs sikkerhetsråd med erklæring om en «fredelig løsning» for Ukraina-krisen

2

UKRAINA FNs sikkerhetsråd kommer med sin første enstemmige erklæring siden starten på konflikten i Ukraina.

FNs sikkerhetsråd. Foto: UN Photo/Paulo Filgueiras, CC BY-SA 2.0 ,Wikimedia Commons.

FNs sikkerhetsråd har kommet med sin første erklæring vedrørende Ukraina siden starten på konflikten, ifølge Alarabiya News. Sikkerhetsrådet, som er et av FNs seks hovedorgan og er ansvarlig for å opprettholde sikkerhet og fred internasjonalt har fem permanente medlemmer: USA, Kina, Russland, Storbritannia og Frankrike. Midlertidige medlemmer inkluderer blant annet Norge, Mexico, India og Kenya.

Erklæringen, forfattet av Norge og Mexico, støtter «en fredelig løsning» for krigen i Ukraina. Den endelige erklæringen er en omskrivning av en tidligere versjon som ville ha støttet et initiativ av FNs generalsekretær António Guterres for å mediere konflikten. Den endelige versjonen ber i stedet Guterres om å levere en rapport til sikkerhetsrådet i etterkant av at erklæringen har blitt vedtatt.

Erklæringen ble enstemmig vedtatt av sikkerhetsrådet, dog Russland la i etterkant ned veto mot et vedtak som fordømte invasjonen av Ukraina og bad den russiske regjeringen om å trekke tilbake styrkene sine.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
8 måneder siden

Betyr sannsynligvis ingen ting. «Den spesielle militæraksjonen» vil fortsette inntil Russland har oppnådd sine mål, og om intet uforutsett skjer. Sikkerhetsrådet er et supperåd og helt ubrukelig i denne sammenhengen.

Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
8 måneder siden

FN viser seg stadig som ubrukelig parasittisk kontor med USA-zombie i spissen. Instrumentet til å sette flue i hode og suge ennå mer penge.