Hjem Nyheter Norge Folkeforræder føler seg truet – anmelder Motstandsbevegelsen

Folkeforræder føler seg truet – anmelder Motstandsbevegelsen

8

NORGE En stortingsrepresentant fra SV sier han kommer til å anmelde Den nordiske motstandsbevegelsen for trusler på grunn av en plakat.

Det er den homoseksuelle stortingsrepresentanten Freddy André Øvstegård (SV) som til Dagsavisen uttalte at han kommer til å anmelde Den nordiske motstandsbevegelsen, som følge av plakaten «Reservert for folkeforrædere». Øvstegård hevder han tolker plakaten som en trussel rettet spesifikt mot ham, ettersom han en gang i 2017 ble omtalt som «folkeforræder» i en nyhetssak på Frihetskamp.

– Flere har bedt meg politianmelde Den nordiske motstandsbevegelsen. Jeg har prøvd å skyve disse truslene til side, jeg har ikke orket å forholde meg til det. Men etter de siste dagenes oppslag om Den nordiske motstandsbevegelsens kartlegging av homofile aktivister, vil jeg gå til anmeldelse, sier Øvstegård til Dagsavisen.

Haakon Forwald

At den påståtte kartleggingen som Øvstegård refererer til flere ganger har blitt dementert av Motstandsbevegelsen, og senest i helgen av Haakon Forwald (sjef for Motstandsbevegelsen i Norge) bryr Øvstegård seg lite om. At det åpenbart dreier seg om symbolpolitikk, og er en plakat som har blitt benyttet over hele Norden i flere år, bryr han seg heller ikke om. Forwald utdyper overfor Frihetskamp:

– Utspillet hans fremstår bare som et desperat forsøk på å sanke sympatipoeng og få oppmerksomhet i sin rolle som «seksuell minoritet». Patetisk, desperat og tragikomisk er hva det er. Plakatene er naturligvis propaganda. Propaganda med sterk symbolikk for å understreke alvoret i det å dolke sitt eget folk i ryggen. Vår offisielle politikk finnes lett tilgjengelig på vår organisasjonsside – så ignoranse er ingen unnskyldning, sier Forwald.

Det er heller ikke første gang Øvstegård har misforstått saker og ting. I 2017 hevdet han at han følte seg utrygg i Sarpsborg som følge av Motstandsbevegelsens nærvær. Dette fordi han valgte å tolke parolen «Knus homolobbyen!» bokstavelig.

– Jeg er homofil og homofile er en av gruppene som disse skal knuse. Jeg vet ikke om jeg kan føle meg trygg i Sarpsborg.

Øvstegård har også arbeidet hardt internt i SV for at et nasjonalt forbud av Den nordiske motstandsbevegelsen skal bli en av fanesakene til SV. Til Dagsavisen forteller han at vil gjøre samme sak nå, etter avsløringen om den påståtte kartleggingen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Asgaut
Asgaut
3 år siden

Én ting skal fyren ha, han har baller. Viker ikke unna i politikken overfor Motstandsbevegelsen, selv om han kanskje føler seg litt engstelig. Respekt.

Tom
Tom
Svar til  Asgaut
3 år siden

Tosk!

Richard
Svar til  Asgaut
3 år siden

Baller er vel det denne individen absolutt ikke har.
Mer eller mindre hele valgkampen går ut på å spre løgner om opposisjonen for å verve dem i samfunnet som er mindre priviligert intellektuelt sett.

King Leonidas
King Leonidas
Svar til  Asgaut
3 år siden

Om Han skulle ha hatt noen ‘Baller’ Så Skulle han tørre og ta en Debatt med Forwald, i Live TV både på youtube og hele NRK og Kreve det i fra NRK. noe som NRK hadde neppe gjort trur jeg

Johan G
Johan G
Svar til  Asgaut
3 år siden

Antydet du nettopp hans kjønn? 🙂

Nja, det er ikke sikkert Asgaut. Mulig han er av de kastrerte.

Kim Larsen
Kim Larsen
3 år siden

Grinegutt hehehe ?

Inge
Inge
3 år siden

PR-stunt fra SV

Hanne
Hanne
3 år siden

Han sutrer på Facebook også. Stakkars mann som er så krenket ?