Hjem Nasjonal kamp Vil stanse Motstandsbevegelsen med «alle tilgjengelige midler»

Vil stanse Motstandsbevegelsen med «alle tilgjengelige midler»

8

FREDRIKSTAD Ordføreren i Fredrikstad vil bruke «alle midler» for å stoppe Motstandsbevegelsen lokalt, og oppfordrer også Stortinget til å forby organisasjonen.

Ordføreren i Fredrikstad, Jon-Ivar Nygård, tar til orde for å motarbeide Den nordiske motstandsbevegelsen med «alle lovlige virkemidler». Dette blant annet gjennom å gjøre det vanskelig for Motstandsbevegelsen å holde offentlige aksjoner i byen. Den totalitære ordføreren har også utnevnt seg selv som en slags dommer, som skal avgjøre og verdisette ytringer.

– Jeg tenker at alle ytringer ikke er av lik verdi. Nazistiske budskap har ikke samme verdi som andre ytringer.

At organisasjonen ikke kan forbys lokalt, erkjenner Nygård, og han ønsker derfor at det utarbeides en plan for hvordan man på kommunalt plan kan motarbeide organisasjonen i størst mulig grad. Et forbud, legger han over på nasjonale myndigheter.

– Jeg ber nasjonale myndigheter å vurdere hvorvidt det bør vurderes å innføre et forbud mot den type organisasjoner, sier Nygård.

Meningsmotstandere bak initiativet

Det er et såkalt innbyggerinitiativ som ligger til grunn for saken som nå skal behandles i neste formannskap neste uke og i bystyret den 18. oktober. Bak innbyggerinitiativet står Kjetil IngebrigtsenHilde Bjørndal Nesøen og Tormod Tunby. I løgnpressen fremstilles disse som «vanlig» folk, men graver man litt dypere så ser man raskt at dette dreier seg om rabiate meningsmotstandere.

Kjell Ingebrigtsen er medlem av partiet Rødt og CP-foreningen. Hilde Bjørndal Nesøen er medlem av partiet Rødt, har studert «flerkulturell pedagogikk» og har naturligvis ikledd hele sin Facebook-profil i homolobbyens farger. Tormod Tunby er også medlem av partiet Rødt, og har flere ganger demonstrert mot «nazisme».

Ingebrigtsen har problemer med å beherske seg. Her i diskusjon med en aktivist under en aksjon i Fredrikstad.

Forslaget møter motstand

Forslaget får dog kritikk fra flere hold, deriblant hos både rådmannen og kommuneadvokaten. Begge understreker at det råder ytrings-, organisasjons- og forsamlingsfrihet i Norge, og at forhåndssensur er forbudt gjennom Grunnloven.

Også Truls Vegaard fra Høyre er skeptisk til ordførerens forslag om å innskrenke ytringsfriheten. Han savner også en redegjørelse for nøyaktig hvorfor Motstandsbevegelsen skal motarbeides.

– Jeg føler et veldig ubehag hvis Fredrikstad skal gjøre seg selv til en slags foregangskommune i innskrenking av ytringsfriheten, sier han til Fredriksstad Blad.

Ytringsfrihetsekspert kaller forslaget «problematisk»

Jurist Anine Kierulf, fagdirektør med Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter (NIM), omtaler forbudet som «problematisk».

– Grunnlovens forbud mot forhåndssensur gjør at man i utgangspunktet ikke kan forby demonstrasjoner fra noen, heller ikke fra organisasjoner med skremmende budskap.

Haakon Forwald intervjues under torgmøtet i Ludvika i sluttspurten av den svenske valgkampen.

Frihetskamp har vært i kontakt med Haakon Forwald, sjef for Den nordiske motstandsbevegelsens norske gren, for å få en kommentar på utspillene fra folkeforræderne i Fredrikstad.

Hei, Haakon, hva synes du om utspillet til kommunistene og ordføreren i Fredrikstad?

– Fra kommunistenes side så er det vel mest av alt et forsøk på å få noen overskrifter i løgnpressen og ikke minst for å sanke noen PK-poeng hos systemet. Samtidig ser de vel at vi har vind i seilene om dagen og er veldig aktive i Østfold, og ønsker derfor å stikke kjepper i hjulene våre.

Hva gjelder ordføreren så er han selve definisjonen av en folkeforræder. Grunnlovsfestede rettigheter som ytringsfriheten og forsamlingsfriheten, prinsipper som likhet for loven og lignende, kastes ut vinduet så fort han kan skaffe seg noen overskrifter i løgnpressen og ser en mulighet til å klatre litt i karrierestigen.

Utover de egoistiske motivene så ser han garantert at vi vokser så det knaker i Østfold, og at Motstandsbevegelsen har blitt en naturlig del av gatebildet i Fredrikstad og at nasjonalsosialismen og organisasjonen således normaliseres. Dette bekymrer så klart folkeforræderne og deres herrer. Dette med god grunn naturligvis.

Hvilken effekt får utspillet da? Legger vi ned all aktivitet i Fredrikstad eller?

– Frihetskampen fortsetter, og utspillene fra systemet viser bare at vi gjør alt rett. Vi rekrutterer bra i Østfold om dagen og oppslagene i løgnpressen har generert en hel del med nye lesere på Frihetskamp og flere søknader om medlemskap. Både aktivismen og de offentlige aksjonene vil fortsette som før, om ikke trappes opp. Dette er også noe vi vil diskutere i denne ukens avsnitt av Frontlinjen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

«Venstresiden» – sosialister, kommunister, alle som ligger under for kulturmarxismens åk, vil så gjerne se at nasjonalister og fedrelandsforkjempere ikke får komme til orde, at de fryses ut av MSM og knapt får markere eller demonstrere i byer som Fredrikstad, fordi vi er mot homolobbyens skadelige virksomhet og slåss for et annet Norge og Norden, der folket, dvs de som etnisk er folkefellesskapet, skal bestemme over territorium og lovverk.

Roar
Roar
3 år siden

Vi kan vel nå trygt si at det er disse røde «sosialister» som er en trussel mot ytringsfrihet og demokrati.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
3 år siden

Radio Ludvika, Radio Kungälv, Radio Fredrikstad…

Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
3 år siden

När Rødt säger hoppa frågar Nygård hur högt.

Blodorm
Blodorm
3 år siden

Jon-Ivar Nygård kommer i NRKs artikkel med følgende utsagn: «I likhet med store deler av befolkningen synes vi at nazister som marsjerer i gatene ikke er en spesielt god idé.» Meningsmotstandere blir liksom aldri lei av å poengtere dette. Gang på gang i det uendelige skal dette faktum hamres inn, helt til ingen tvil lengre skal kunne herske blant leserne. Så hvorfor skal det da brukes såpass mye krefter på å bekjempe noe som i deres øyne er upopulært og knapt har noe fotfeste overhodet? Peter Frølich (H) sier jo ifølge NRKs artikkel at han «skal bruke all (sin) tid… Les mer »

Espen
Espen
3 år siden

Fremtiden vil huske venstresiden for deres enorme forakt for ytringsfrihet og forkjærlighet for diktatur… Gi oss hva dere kan, kjør på 😉

Espen
Espen
3 år siden

«Jeg tenker at alle ytringer ikke er av lik verdi. Politisk opposisjon har ikke samme verdi som våre ytringer», mener ordføreren, og ønsker å forby andres meninger.

Tenk over det!

trackback
3 år siden

[…] Vil stanse Motstandsbevegelsen med «alle tilgjengelige midler» […]