Hjem Nyheter Norden Folkeforræderen Erik Nord skryter av politiets innsats i Kungälv 1. mai

Folkeforræderen Erik Nord skryter av politiets innsats i Kungälv 1. mai

SVERIGE Erik Nord, kommanderende sjef for politiet i Kungälv 1. mai, sier at han er veldig fornøyd med politiets innsats under demonstrasjonen og skryter over eksemplarisk oppførsel fra «skikkelige politifolk».

Folkeforræderen Erik Nord
Folkeforræderen Erik Nord. Foto: Thomas Johansson

Den nordiske motstandsbevegelsens leder Simon Lindberg beskrev ordensmaktens oppførsel i Kungälv 1. mai som «den verste politiinnsatsen i moderne tid». Den kommanderende sjefen selv, ytringsfrihetshateren Erik Nord, politisjef over Storgöteborg, mener at det alt i alt var en vellykket politiinnsats.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan alle medarbeidere jobbet i dag. Det hadde kunnet gå betydelig verre hvis vi ikke hadde så skikkelige politifolk, sa Nord til Expressen etter demonstrasjonen.

De «skikkelige politifolkene» som Nord roser vendte blant annet ryggen til voldelige motdemonstranter og lot disse fysisk angripe demonstrasjonsdeltakere og politihester, men valgte i stedet å angripe demonstrasjonens funksjonærer da disse forsøkte å beskytte toget.

Politisjefen har et helt annet minne av hendelsesforløpet:

– Det er en del angrep fra motdemonstranter som NMR svarer på. NMR blir overtent og går i sin tur til angrep på politi og startet voldelige opptøyer, sier han.

Globalistlakeien Nord klagde også over politiets vanskelige situasjon og at politiet får kritikk for sitt arbeid:

– Det er jo dessverre slik at vi havner i midten oftest. Vi får kritikk fra begynnelsen av for at vi følger loven og gir NMR rett til å demonstrere og deretter står vi under gjennomføringen så vi blir angrepet fra både motdemonstranter og NMR, men det er vi vandt med.

Nå ser Nord forventningsfullt frem til granskningen av det store filmmaterialet fra demonstrasjonen som politiet har for å kunne identifisere så mange som mulig av demonstrasjonsdeltakerne og utrede om det finnes noe som de kan mistenkes for i ettertid.

– Vi har filmbilder derifra, så veldig mange kan regne med at de kan bli mistenkt for lovbrudd i ettertid. Vi har hatt mange kameraer og droner som har fløyet, jeg har selv sett bildene som har fantastisk kvalitet så med dem kan jeg gjøre en rask vurdering av vår innsats, sier Nord.

«Lovbruddene» som politiet håper å kunne identifisere og straffeforfølge i ettertid er fremfor alt liksomforbrytelsen «hets mot folkegruppe», hvilket politiet og påtalemyndigheten kan utvide og anpasse etter eget skjønn.

­