Hjem Nyheter Norden Folkeforrædersk aktor vil kriminalisere Tyrrunen

Folkeforrædersk aktor vil kriminalisere Tyrrunen

TANKEKRIMINALITET En svensk aktor anklager 16 av Den nordiske motstandsbevegelsens aktivister for «hets mot folkegruppe» ettersom de bar jakker med Tyrrunen på, til tross for at symbolet allerede har blitt frifunnet.

Foto: SVT/TT.
Foto: SVT/TT.

En folkeforrædersk aktor ved navn Jonas Martinsson har bestemt seg for å rettsforfølge 16 av Den nordiske motstandsbevegelsens aktivister for tankeforbrytelsen «hets mot folkegruppe», ettersom de bar jakker med Tyrrunen under demonstrasjonen den 30. september.

Problemet er bare at symbolet allerede har blitt frifunnet for «hets mot folkegruppe» av justiskansleren, men Martinsson tror likevel han kan dømme aktivistene ved hjelp av «en samlet bedømming».

– JK har testet runen i seg selv. Jeg mener at den i en viss sammenheng kan være en del av et utrykk for «hets mot folkegruppe», sier Jonas Martinsson.

Martinsson er dog ikke sikker på at Motstandsbevegelsens symbol ville blitt ulovlig selv om aktivistene dømmes. Hvorvidt det er rimelig å forby et norrønt symbol på grunn av påståtte historiske hendelser fremkommer ikke av Jonas Martinssons resonnement.