Hjem Nyheter Norge Folkekjær musiker kritiseres for innvandringskritiske tekster

Folkekjær musiker kritiseres for innvandringskritiske tekster

MUSIKK/INNVANDRINGSMOTSTAND: Den 67-årige folkekjære musikeren Hans Rotmo, blant annet kjent fra bandet Vømmøl spellemannslag, høster kritikk for å ha kommet med innvandringskritiske utspill i form av sangtekster og utsagn.

rotmo-640x360

Musikeren og forfatteren Hans Rotmo, som på 70-tallet var en frontfigur på norsk venstreside, uttalte i et intervju med Trønderavisa, publisert på lørdag, at han anså at muslimene er en «miljøforurensning i Europa».

Rotmo har fra før skrevet en rekke innvandringskritiske sangtekster, som i låten «Vi fra andre» fra 2012, hvor han skriver at asylsøkere lukter hasj og løk. I sangen «Svarte telt» fra 2014, går teksten som følger:

Asylsøkeran kryr som lopp og lus,
og bur i forsamlingshus.
Der det va dans musikk og ville fan,
er det bønnestund fem gong fer dag’n.

Til Dagbladet forteller Rotmo at han anser at personene som står bak asylindustrien er landssvikere.

– De trekker inn i Europa folk som ikke liker Europa. Den er blitt svær denne flyktningeindustrien. Å sitte her i nord med medlidenhetskultur og snillisme er nok ikke holdbart i lengden.

Da Rotmo gav ut sangen «Vi fra andre» i 2012, uttalte han til Dagbladet at han anså at det var viktig at noen sa hva alle tenkte.

– Det er viktig at noen sier det mange tenker. NRK, Dagbladet og Antirasistisk senter har sitt syn på saken, men det er mange som ikke har turt å si meninga si. Jeg kaster inn en varm potet og håper at debatten også kan føres på grasrotnivå.

Kilde:

Kaller muslimer «miljøforurensning»