Hjem Nyheter Folkelig motstand mot «pride» i Finland

Folkelig motstand mot «pride» i Finland

2

MOTSTAND En undersøkelse utført av det finske nyhetsbyrået viser en genuin folkelig motstand i landet mot statlig sanksjonert dekadanse i form av «pride»-arrangementer.

Ifølge en undersøkelse utført av det finske nyhetsbyrået (STT) om protester under «pride»-demonstrasjoner, har de aller fleste slike arrangement blitt konfrontert med stor misnøye.

Arrangørene for slike arrangement oppga at de jevnlig blir utsatt for «trakassering eller hærverk» i form av blant annet kritiske kommentarer og tyveri/ødeleggelse av flagg.

Svenska Yle har intervjuet Tuija Saresma, forsker ved Universitetet i Jyväskylä, som har spesialisert seg på temaet «hatretorikk». Saresma er i intervjuet spesielt sint over fenomenet å brenne et «pride»-flagg – noe som ifølge henne er en «voldshandling»:

–… Å brenne et flagg er en bevisst og svært voldelig handling der gjenstanden med sterk symbolverdi blir krenket, sier hun.

Alt fra «urimelige kommentarer» til «gassangrep»

Ifølge STTs undersøkelse er «urimelige og fornærmende kommentarer» og frastjålet flagg hverdagskost for arrangører av «pride»-parader. Men enda flere «alvorlige lovbrudd» sies å være vanlig: flaggbrenning, drapstrusler, barberblad gjemt under klistremerker – og gassangrep. Forsker Saresma uttaler i intervjuet at hun er «forferdet» over at så mange arrangører blir utsatt for så mye negativt.

Ifølge Svenska Yle har de fleste «pride»-arrangører de siste årene sendt inn anmeldelser angående hærverk og trakassering, noe som sjelden har ført noe sted. Forundersøkelser har blitt avbrutt på grunn av mangel på mistenkte eller på grunn av lav verdi på den stjålne/ødelagte eiendommen, beklager nyhetssiden.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Holger
Holger
7 måneder siden

Å huff da, får de ikke spre dekadanse og groome barn i fred.

Snusen
Snusen
7 måneder siden

Pedo-flagg er bra opptenningsved.