Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Folkeopplysning om ildstormen i Dresden

Folkeopplysning om ildstormen i Dresden

FOLKEOPPLYSNING Motstandsbevegelsen bedriver folkeopplysning om ildstormen i Dresden fra den 13. til 15. februar. Hjelp til du også.

Den 13. til 15. februar 1945 gjennomførte de allierte en av historiens verste krigsforbrytelser mot sivile mål, i den tyske byen Dresden.  I fire angrepsbølger slapp en luftarmada på 2 500 fly totalt 850 000 bomber som skapte et hav av ild, en ildstorm som drepte tusenvis av sivile.

En ildstorm oppstår når en brann er så intens at luften som brannen trenger for å holdes i gang, blir sugd inn i varmen fra omkringliggende områder med orkanstyrke. I Dresden spredte brannen seg så kraftig at folk og til og med trær ble sugd inn i havet av brann. Vitnesbyrd forteller om hvordan barn mistet grepet om sine mødre og ble trukket inn i ilden. Varmen var så intens at folks klær selvantente. Brannen sugde bokstavelig talt oksygen ut av tilfluktsrom og kjellere hvor folk hadde søkt tilflukt, slik at også disse mistet livet.

Tusenvis av mennesker, omgitt av et hav av ild, kastet seg ut i det iskalde vannet i elven Elbe, for å ikke brenne opp i brannhelvetet. Vitner forteller hvordan amerikanske jagerfly styrtet ned mot folk i elven og massakrerte dem med automatkanoner og maskingevær.

Den nordiske motstandsbevegelsen vil i perioden 13. til 15. februar utføre flere aksjoner rundt om i Norge for å opplyse folk om ildstormen i Dresden, også kalt det virkelige holocaust (som betyr brennoffer).

Hjelp til du også!
1: Last ned plakaten «ildstormen i Dresden»
2: Skriv ut og heng opp på passende sted (ikke privat eiendom).
3: Ta bilde og send inn kamprapport HER.

Les også:
Ildstormen i Dresden
Dagens video: Det virkelige holocaust – terrorbombingene av Dresden
Dagens video: Dresden – De alliertes krigsforbrytelser
Vitnesbyrd fra terrorbombingen av Dresden