Hjem Nyheter Folket på New Zealand nekter å la seg avvæpne

Folket på New Zealand nekter å la seg avvæpne

5

NEW ZEALAND Etter at regimet på New Zealand innførte forbud mot halvautomatiske våpen har kun 530 av 300 000 blitt innlevert.

New Zealands statsminister Jacinda Ardern.

Det var i mars, etter at Brenton Tarrant på Facebook direktesendte mens han skjøt i stykker to moskeer på New Zealand og drepte 49 personer, at statsminister Jacinda Ardern tok på seg slør og annonserte at folket skulle bli avvæpnet.

Mindre enn en måned etter ble halvautomatiske våpen, høykapasitetsmagasin og deler for å konvertere våpen til å bli halvautomatiske, forbudt. Videre ble det innført en periode med amnesti hvor våpen kunne bli innlevert. Det var også snakk om å innføre et kompensasjonsprogram slik at man ble kompensert for innleverte våpen, deler og ammunisjon.

Myndighetene visste ikke hvor mye det ville koste, da de ikke visste hvor mange våpen som finnes blant befolkningen. Politiminister Stuart Nash sa imidlertid at selv om det ville koste en milliard dollar, så ville han gjennomføre programmet.

Det har blitt estimert at det finnes omtrent 300 000 våpen fordelt på 250 000 våpeneiere i landet.

Ardern mente at de strengere våpenlovene ville gjøre folk tryggere, men Newsroom rapporterte at folk stormet våpenbutikkene, og kjøpte spesielt halvautomatiske våpen i tiden før de nye våpenlovene ble iverksatt.

Nå rapporteres det at kun 530 våpen har blitt innlevert, og 250 000 innbyggere er dermed kriminalisert.

Sekretær i Council of Licensed Firearm Owners Nicole McKee, sier at man ikke blir kompensert nok for å levere inn våpen.

– Vi krever å bli korrekt kompensert når vår eiendom beslaglegges, sa McKee til NZ Herald.

Ifølge NZ Herald føler folk seg mer trygge med våpen, da New Zealand har store landområder med utspredt befolkning, hvor det tar lang tid for politi å ankomme. Man vil også unngå at det bare er kriminelle som har tilgang til våpen, og noterer at et ubevæpnet folk ikke kan gjøre opprør mot en korrupt stat.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Weapons don’t kill, people do. Å ha våpen til selvforsvar, jakt og andre formål burde være en selvsagt ting, i tråd med the 2nd amendment i USA. Men myndighetene i stadig flere land ønsker å avvæpne befolkningen, slik at når dagen og timen kommer er det bare politi og militære som har våpen, og folk flest er forsvarsløse. Når det er sagt er det selvsagt at mentalt ustabile eller undermåls ikke bør ha våpen, da de både kan skade/drepe seg selv og andre, uten strafferettslig ansvar ofte.

Asgaut
Asgaut
Svar til  Proverbs 26:11
3 år siden

Tror neppe det er bra med for mye våpen rundt omkring. Våpen er skummelt.

King Leonidas
King Leonidas
Svar til  Asgaut
3 år siden

trur du burde ta en titt på sveits Da får ikke så lenge siden. Men(alle men gikk i militertjeneste da) va Tvungen og ha våpen med ammunisjon hjemme. og hadde svært ‘liberale’ våpen lover i over 100 år.
i slut våpen er ikke skummelt, folk er ‘skummel’

Roar
Roar
Svar til  Asgaut
3 år siden

Det er like dumt som å si at «hunder kan drepe, så vi forbyr hunder». En kjøkkenkniv kan være skummel den også. Eller, for ikke å snakke om lastebiler som kan meie ned folk.

Et sykt samfunn avler syke folk. Derfor er det degenererte flerkulturelle USA et kriminelt kaos, og det homogene Sveits ikke.

King Leonidas
King Leonidas
Svar til  Roar
3 år siden

Akkurat det