Hjem Nyheter Før nyttårsaften: Berlin organiserte «sikkerhetssoner» for kvinner

Før nyttårsaften: Berlin organiserte «sikkerhetssoner» for kvinner

TYSKLAND Etter at mange kvinner har blitt seksuelt misbrukt av rasefremmende under tidligere års nyttårsfeiringer valgte Nyttårsfestivalen i Berlin å organisere spesielle «sikkerhetssoner» for kvinner.

De siste årene har mange kvinner blitt utsatt for seksuelt misbruk av rasefremmende i forbindelse med nyttårsfesten. Derfor bestemte Nyttårsfestivalen i Berlin seg for å organisere spesielle «sikkerhetssoner» hvor kvinner kunne komme hvis de ble utsatt for seksuell trakassering eller følte ubehag. Der kunne de søke ly og gi politiet beskjed. Lignende soner har tidligere blitt etablert i blant annet München.

Sikkerhetssonene skulle bestå av telt hvor spesialutdannet Røde Kors-personell var tilgjengelig for å støtte kvinner og motta varsler. Årsaken var ifølge arrangørene at kvinner er mer villige til å rapportere seksuelle overgrep til Røde Kors enn til politiet.

Større restriksjoner skulle også introduseres under festivalen. Ifølge arrangørens nettsted skulle store poser, ryggsekker og til og med alkohol forbys.

I de senere årene har det vært en stor økning av seksuelle lovbrudd i forbindelse med tyske festivaler. De alvorligste overgrepene skjedde nyttårsaften 2015, da rasefremmende angrep kvinner i et stort antall tyske byer. Det verste tilfellet fant sted i Köln, hvor over 1 000 rasefremmende tafset, forgrep seg på og voldtok kvinner på byens togstasjon. Gjerningsmennene syntes senere å bestå av nesten utelukkende asylsøkere, hovedsakelig fra Marokko og Algerie.

Tidligere har Frihetskamps søsterside Nordfront kunnet rapportere at Köln forberede seg til nyttårsaften ved hjelp av en svensk oppfinnelse, nemlig spesielle armbånd som skal stoppe seksuelle overgrep. I Köln har de valgt å kalle dem for «toleranse-armbånd» i stedet for den mindre subtile svenske varianten «tafse ikke-armbånd».

Kilder:
Inför nyårsfirandet: Berlin anordnar »säkerhetszoner» för kvinnor
Berlin to set up ‘safety area’ for women during New Year’s Eve celebrations
Majority of Cologne NYE attackers are from Morocco, Algeria – report