Hjem Nyheter Forbryterstaten Israel angrep 12 mål i Syria

Forbryterstaten Israel angrep 12 mål i Syria

2

UTENRIKS Israel har fortsatt sin regionale terror ved å angripe 12 mål i Syria.

F-16 fra det israelske flyvåpenet. Foto: Reuters.
F-16 fra det israelske flyvåpenet. Foto: Reuters.

Etter at et jagerfly fra terrorstaten Israel ble skutt ned av det syriske militæret på syrisk territorium gikk det israelske militæret til brutalt angrep på mål i Syria. Ifølge SANA nyhetsbyrå har angrepene funnet sted i nærheten av Damaskus, hvor det syriske luftvernet ble satt inn mot israelske fly.

Det brutale israelske angrepet er også bekreftet av den syriske hæren, som i en uttalelse opplyser at luftforsvaret i de sørlige delene av landet besvarte israelske angrep og opphørte aggresjonen. Ifølge Israel er angrepene også et svar på den iranske dronen som hevdes å ha fløyet inn i israelsk luftrom fra Syria.

Israel kunngjør også at de har til hensikt å fortsette destabiliseringen av regionen og at Syria og Iran har flere angrep i vente. En talsmann for IDF (Israel Defense Forces) sier i en kommentar at «Iran og Syria leker med ilden» og videre at de vil «betale en høy pris for deres provokasjoner».

Iløpet av det siste året har Israel utført mer enn 100 angrep mot mål i Syria. Angrepene legitimeres ved å skylde på terrortrusler mot Israel og en påstått frykt for at den sjia-muslimske organisasjonen Hizbollah skal kunne motta våpen og annen militær støtte fra Iran via syrisk territorium.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Jarl Stoltz
Jarl Stoltz
4 år siden

«IDF has targeted the Iranian control systems in Syria that sent the UAV into Israeli airspace. Massive Syrian Anti-Air fire, one F16 crashed in Israel, pilots safe. Iran is responsible for this severe violation of Israeli sovereignty. Event ongoing, more to follow». Jonathan Conricus, Spokesman & Head of Social Media of the IDF. Snakker om å ha «chutzpah». Her beskriver altså denne Conricus (for øvrig passende at navnet begynner på «Con», som i «Con man») syrias forsvar av eget territorium, og forsøk på å stoppe israelsk terrorbombing, som invasjon av israelsk luftterritorium. Man kan vel således tillate seg å si… Les mer »

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
4 år siden

Et svekket Syria er kanskje ikke Israels største problem, men å få et militært sterkt Iran å hanskes med er værre. Mobiliser shiamuslimene mot Israel og deres lakeier blant sunniaraberne, med Russland som Syrias allierte, og den sionistiske enklaven vil ha nok å bryne seg på, selv med USAs støtte i ryggen.