Hjem Nyheter Forbud mot røde triangler i Berlin – kan kobles til Hamas

Forbud mot røde triangler i Berlin – kan kobles til Hamas

TYSKLAND Delstatsparlamentet i Berlin har besluttet at de vil forby bruken av røde triangler i demonstrasjoner relatert til konflikten i Midtøsten, på grunn av dens koblinger til Hamas.

Til venstre: Berlin. Foto: A.Savin, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons
Til høyre: Skjermbilde fra Hamas’ egen video hvor de bruker det røde trianglet for å markere en Israelsk stridsvogn. Foto: Skjermbilde Telegram.

Berlin har besluttet å bannlyse bruk av røde triangler i forbindelse med demonstrasjoner rundt konflikten mellom Israel og Hamas. Ifølge senatet i Berlin utgjør det røde symbolet en «umiddelbar trussel mot jøder og mennesker som engasjerer seg for Israels frihet og sikkerhet».

Hamas’ egne video hvor de bruker det røde trianglet for å markere en Israelsk stridsvogn. Foto: Skjermbilde Telegram.

Det røde opp-ned-trianglet brukes av Hamas for å markere fiender før de utslettes i deres propagandafilmer. For eksempel brukte Hamas symbolet en film som viser et angrep på en Israelsk stridsvogn, som kan ses på bildet til høyre.

Berlin med den største Palestinske befolkningen i Europa, har vært en attraktiv plass for pro-Palestinske demonstrasjoner, som i utgangspunktet er bannlyst, hvor demonstranter har blitt arrestert. Dette skriver The Telegraph.

Forbudet ble stemt igjennom med støtte fra den regjerende kristendemokratiske og sosialdemokratiske koalisjonen, også AfD gikk inn for forbudet. Delstatsparlamentet ønsker også å bistå med å vedta loven på føderalt nivå.