Hjem Nyheter Norge Politiet vil følge loven – legger ned forbud mot uniform i homoparade

Politiet vil følge loven – legger ned forbud mot uniform i homoparade

41

HOMOLOBBYEN Agder politidistrikt har besluttet å nekte politimenn å bruke uniform i årets såkalte pride-parade. Blir for politisk, mener politimesteren.

DSC_0149

Agder politidistrikt har vedtatt å forby bruk av uniform for politimenn som deltar på årets såkalte pride-parade under homofestivalen Skeive Sørlandsdager førstkommende lørdag. Med andre ord så vil politiet i Agder, i motsetning til resten av landet, følge sitt eget uniformsreglement:

Politiets uniform legitimerer politimyndighet og skal bare nyttes i tjenesten. Bruk av uniform som deltaker i politisk sammenheng, interessekonflikter, demonstrasjoner eller tilsvarende tillates ikke.

Kapittel 1, punkt 17

Ifølge politimester Kirsten Lindeberg er årsaken fordi årets parade blir for politisk, ettersom flere grupperinger ønsker å benytte anledningen til å markere seg mot Motstandsbevegelsens demonstrasjon i Kristiansand den 29. juli.

– Men etter demonstrasjonene i sommer har vi indikasjoner på at det kan komme innslag som har preg av politiske ytringer. Og da er vi utenfor det området hvor politiet normalt skal delta, forteller Lindeberg til NRK.

LHBT-leder kritisk til politiet

Ingvild Endestad, leder for homolobbyistene i FRI (Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold) synes politiets avgjørelse er trist, og mener det nå er viktigere enn noen gang at politiet viser hvilken side de står på. Ifølge Endestad er tilliten til politiet svekket ettersom de lot Motstandsbevegelsen få benytte sin grunnlovsfestede rett til å demonstrere.

– At politiet deltar i og forplikter seg til å ivareta mangfold er viktig. Altfor mange LHBTQ-personer har lav tillit til politiet. Etter håndteringen av nazidemonstrasjonen i Kristiansand i sommer, har tilliten til politiet i Agder blitt svekket. Derfor er det desto viktigere at politiet bruker enhver sjanse til å styrke denne tilliten igjen.

Kilde:
Forbyr uniform i Pride-parade

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
41 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
5 år siden

Politiet skal aldeles ikke «ta side», men sørge for lov og orden, hindre og oppklare lovbrudd, og sørge for at forbrytere blir bragt for retten. At lovlige og fredelige meningsytringer i form av demonstrasjoner skal kunne gjennomføres er en av politiets oppgaver, ikke å tillate at ytringsfrihetshaterne får stoppe slik lovlig virksomhet.

Onkel
Onkel
5 år siden

Det er vel ikke noe feil at politiet viser samfunnsengasjement og går i toget med pride flagg? Her må vi lære av Sverige. https://www.youtube.com/watch?v=dF78hyNSbZ4

Aktivist
Aktivist
Svar til  Onkel
5 år siden

Forstår du virkelig ikke problematikken i at politiet tar stilling, eller velger side, i politiske spørsmål?

Onkel
Onkel
Svar til  Aktivist
5 år siden

Hvordan får du dette til å bli et politisk spørsmål?

Så lenge politifolkene og de andre deltakerene i paraden oppfører seg bra og ikke vimser rundt halvnakne i lakk og lær med dildoer så ser jeg ikke problemet med dette.

Ola Nordmann
Ola Nordmann
Svar til  Onkel
5 år siden

Når Krf ap har hoppet på Motstandsbevegelsen syn på HomoLobbyens destruktive revolusjon imot normalitet, så er det klart det er politisk. Enhver venstre «stalin liberal» og «redd hare høyre» politiker begriper jo det… Det er jo veldig klart at KA Hareide ikke helt fyller ut sine sko, og Frøken Jensen er for feig til å tale normale folks sak. Men meningsmålene gjør at partiene føler seg nødt til å følge flertallets av folkets mening om saken for å sanke legitimitet for å opprettholde sin lille flik av legitimitet, hvor mange prosent av av de stemme berittigede føler for å gi… Les mer »

Onkel
Onkel
Svar til  Ola Nordmann
5 år siden

Holder meg selv unna Pride tog.. men synes folk skal få ha rett til å gå i det. Om politi menn danser med eller om noen ordførere henger opp flagg. Hva er problemet med det? Det må selvsagt være frivillig og noen uthenging av de som ikke ønsker å henge opp slike flagg er ikke greit.

De grupperinger som må bekjempes er voldelige ideolgi grupperinger som Nordfront, Antifa og Islamister.

Ola Nordmann
Ola Nordmann
Svar til  Onkel
5 år siden

Du må jo gjerne utdype hvor du finner Den Nordiske Motstandsbevegelsens, etter ditt eget ditt egets sinns såkalte voldelig ideologi ut ifra – Vår Vei- Den Nordiske Motstandsbevegelsen Politiske Plattform og Ideologi, eller er du bare full av donald og onkel duck streker? https://www.frihetskamp.net/var-vei-punkt-1/ Her kan du jo begynne å bare jobbe deg gjennom «volds ideologien og hatet», fra punkt 1 og utover… Kan du ikke bare innrømme her og nå at du er anti-hvit og hater norske familier og hvite folk?

Onkel
Onkel
Svar til  Ola Nordmann
5 år siden

Sorry dere er stuck i 1930 det kan ikke jeg gjøre noe med. Dere får komme dere ut av dette selv. Kvakk for i kveld.

Roar
Roar
Svar til  Onkel
5 år siden

Oh my, sååå 1930 ass. ? Tenk å være så ute av mote. Å giid.

For en tulling du er Onkel. For deg er det tydeligvis viktigere å følge trend enn det å stå for hva som er rett. En virkelig sau er du.

Hvor gammel er kommunismen?

Rex
Rex
Svar til  Onkel
5 år siden

Nei, ideelt sett burde de forbys. De ser ut som dekadente orgier og fremmer destruktive ideer og folkefiendtlig tankegods.

Etter nåværende lovgivning burde de forbys på grunn av hvordan de oppfører seg og hvordan de kler seg, samt at de bevisst forsøker å propagandere for barn og unge.

At politimenn (i uniform) danser i pervo-parader, er mildt sagt problematisk.

Kan du definere en voldelig ideologi?

Onkel
Onkel
Svar til  Rex
5 år siden

Hvorfor er det så mange terror grupper rundt om i verden? Det er pga at de drives av voldelige ideologier. De aller fleste islamske men nye nazistiske dukker også opp. Jimmie Åkesson ønsker at NMR skal defineres som en terror organisasjon. https://www.youtube.com/watch?v=ovZ2PMZGIWI

Roar
Roar
Svar til  Onkel
5 år siden

Du er en sionist antar jeg? Kast ikke stein i glasshus.

Du går i globalistenes ærend.

John Doe
John Doe
Svar til  Onkel
5 år siden

«De grupperinger som må bekjempes er voldelige ideolgi grupperinger som Antifa og Islamister.»

Fixed.

Rex
Rex
Svar til  Onkel
5 år siden

Pride-paradene arrangeres av homobevegelsens ulike interessegrupper og foreninger, og er et 100 prosent politisk arrangement. Blant de mer uttalte målene er normalisering av seksuelt avvikende oppførsel, kjønnsforstyrrelser og lignende. Andre mål, avhengig av hvilket land paraden gjennomføres i, kan være innføring av samkjønnede ekteskap, legalisering av adopsjon for homoseksuelle og transpersoner, innføring av såkalte kjønnsnøytrale toaletter, økt seksualundervisning for barn og unge, innføring av homopropaganda i barns lærebøker osv. osv. At politiet deltar i uniform på slike arrangementer, viser at de tar stilling FOR arrangementet og dets mål. Det samme gjelder dersom en kommune flagger med regnbueflagg osv. Det er… Les mer »

Johan G
Johan G
Svar til  Onkel
5 år siden

Du har virkelig ikke skjønt det, Onkel.
Problematikken er langt mer enn bare det å «vimse rundt halvnakne i lakk og lær med dildoer». Legg fra deg Donald-pocketet for en gangs skyld og les hva vi har skrevet om saken.

Ola Nordmann
Ola Nordmann
Svar til  Onkel
5 år siden

Onkel Skrue!
Ta til deg hva den tidligere venstre kjempen Jörgen Kromann sier her om du ikke kan ta til deg fakta fra oss Nasjonal Sosialister eller Nasjonalist Dugnadister:
https://www.youtube.com/watch?v=4kzpyB_CnSw fra jævelen egen munn for å si det sånn.. hva sier du om den tidligere kommunisten som har vent om og sett lyset? Onkel Skrue? du kan god google Jørgen Kromann, kommunist og lo mann… hva sier du?!

Onkel
Onkel
Svar til  Ola Nordmann
5 år siden

Han sier «Vi er inte avleggare av nogot gammalt som vi romantiserar over» … Eh.. NMR sitter jo fast på 1930-tallet’s Tyskland… Kan ikke bli så mye værre enn det.

Ola Nordmann
Ola Nordmann
Svar til  Onkel
5 år siden

forstår du ikke ordet inte? det betyr ikke… Fikk du ikke med deg Pippi, saltkråkan ronja røverdatter alle vi barnen i bullebyn. nå som det er fastslått at du ikke forstår ordet «inte» oversatt til norsk ikke, må man jo bare spørre er du tilbakeståendes retardert eller bare en uvasket raddis?..

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Onkel
5 år siden

Og du da ‘Onkel’, Er du et » Future Human Miracle» ? Isåfall;
Hva har du utrettet i livet ditt om 20 år`? Ga ditt liv mening? Holdt du deg i god fysisk form? Stiftet du en familie i det hele tatt ? Om du i det hele tatt var mann nok til å stifte en familie: Ble da dine barn født kvart tilbakestående pga dine tilbakestående valg? Gå hjem til pappa og spør om han kan kjøpe enda en fin bil til deg, så blir du så kul skal du se. 🙂

Onkel
Onkel
Svar til  NordenSkjold
5 år siden

Er denne personlige hetsingen nivået som NMR medlemmene legger seg på ?

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Onkel
5 år siden

Enkelte som virkelig ikke fortjener bedre blir hengt ut og avslørt akkurat som dem er mentalt sett, men egentlig bruker dere gjøre det meste av den jobben veldig fint selv. Tolk det gjerne som personlig hets, men du oppfører deg som en venstreradikal homolobbyinspirert dust og det vil vi alle fortsette og mene at du er, for det er sannheten uansett hvor mye du blir sittende og sutre og vri og vende på alt. Ha en fin dag videre. Overlater deg til noen andre. Kom nettopp hjem fra en propagandatur og er fornøyd med at jeg har gjort dagen ufin… Les mer »

Onkel
Onkel
Svar til  NordenSkjold
5 år siden

Nordenskjold..propagandatur..ja har du hengt opp noen klistremerker nå da eller? Det er ikke annet enn vandalisme.

Hanne
Hanne
Svar til  Onkel
5 år siden

Opplever du våre argumenter og svar for hets, «onkel» ? Merksnodig i grunn.

Onkel
Onkel
Svar til  Hanne
5 år siden

Hanne, ser du på «tilbakestående» og «uvasket» som argumenter?

Hanne
Hanne
Svar til  Onkel
5 år siden

Kaller alltid en spade for en spade. Bit det i deg!

Onkel
Onkel
Svar til  Hanne
5 år siden

Nei dette finner jeg meg ikke i.

Dynamo
Dynamo
Svar til  Onkel
5 år siden

Lurer på hva for en skrue du er, Onkel. Jeg tror du er en trivelig figur, men du må glemme det her med politikk.

Roar
Roar
Svar til  Onkel
5 år siden

Er det noen som sitter fast i fortiden og de påståtte ugjerninger Tyskland skal ha gjort, er det slike som deg Onkel. Muh holocaust ?

Vi ser fremover, har vår egen politikk, og egne visjoner for fremtiden. At vi hedrer fortidens kjemper, betyr ikke at vi står fast i fortiden.

Johan G
Johan G
Svar til  Onkel
5 år siden

Du mener politiet skal bryte uniformsloven for å blidgjøre en politisk bevegelse som bruker «homofiles rettigheter» for å fremme sin agenda?

Dynamo
Dynamo
5 år siden

Bra!

Birgitta
Birgitta
5 år siden

Hva er det som skjer i Norge ?
Homoflagg på hver en rådhusstang ?
Hvor er det norske flagget da ?

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Birgitta
5 år siden

Velkommen til Matrix fase 1: ‘Det stor spørsmålet’;

Det råder vel ingen tvil om hva slags folk som styrer dette landet, Hvorfor svakheten har rådet i Norge såpass lenge, Hvorfor politikernes avgjørelser er skeive osv.

Birgitta
Birgitta
Svar til  NordenSkjold
5 år siden

Ja , det minner meg nesten om en saktegående krig.
Det fortrenger vel det norske flagget mer og mer , til slutt blir det vel forbudt å flagge med det norske flagget slik det var under krigen.
Eller , tror ikke det norske flagget var forbudt under krigen heller !

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Birgitta
5 år siden

Det norske flagget er et kristen symbol (et kors) . Mange mener kristendommen er Nordens urkultur/ Nordens grunnsten, men det stemmer ikke. Sann Nordisk kultur er slik det var i vikingtiden før kristendommen overtok, med tvang og forfølgelse. Inntil kristendommen overtok var Menn menn og Kvinner kvinner. Homofili var vel så og si aldri engang blitt hørt om. Kristendommen og et flagg med kors på representerer derfor ikke det sanne Norden, slik mange har blitt lurt til å tro. Et flagg med kors på er dog bedre enn et homo-flagg, men jeg personlig støtter ingen av flaggene og mener heller… Les mer »

Birgitta
Birgitta
Svar til  NordenSkjold
5 år siden

Ja , men det homoflagget er iallfall et internasjonalt flagg som de bruker over alt i verden .
Etter mitt syn har det ingenting å gjøre på offentlige bygninger i Norge.
Hvilken flagg folk pynter opp med hjemme bryr jeg meg ingenting om !

Lone Wolf
Lone Wolf
5 år siden

Dette forbudet burde kommet før, og politifolk burde fårr forbud mot å delta i disse homsegreiene både med og uten uniform.

At politifolk deltar i dette er med på å latterliggjøre og diskredittere politiet.

Credo
Credo
5 år siden

Å vifte med homoflagget fra politiets side, er det så smart? Hva er det politiet indirekte støtter da? Dette?: Programmet til Oslo Pride 2017: «MYTEKNUSING: SKEIVT SEXARBEID» Diskusjon om ulike former for sexarbeid, og hva som ligger i begrepet skeivt sexarbeid «THE TRIUMPH OF TRUMP & THE FUTURE OF LGBT RIGHTS» Donald Trump’s election has set off alarm bells within and outside the LGBT community in the United States, Europe and throughout the world. «OSLO BDSM: PRIDEWIDEOPEN» Dette er en utmerket anledning til å sjekke ut Oslo BDSM «PRIDE HOUSE: SKEIVT BLIKK PÅ NORSK ASYLPOLITIKK» Er det og burde det… Les mer »

Ylva
Ylva
5 år siden

Regnbueflagget med PEACE i midten ( 1961) er stjålet og misbrukt av Perversjons-Lobbyen till propaganda formål. Bl.a legitimering av päderasters, sodonitters og sadisters normale «kjærlighet»

Roar
Roar
5 år siden

Skulle bare mangle! Hadde de gått uniformert som politimenn i dette pervo-toget kunne man anmeldt dem.

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Roar
5 år siden

Dem har allerede gjort det, flere ganger ….

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Roar
5 år siden

Det er ikke karneval-kostymer du ser på bildet over ,,.