Hjem Nyheter Norden Forelesning om “rasisme”, etter terrorangrepet i Stockholm

Forelesning om “rasisme”, etter terrorangrepet i Stockholm

ABSURDISTAN I kjølvannet av terrorangrepet i Stockholm inviterte Borlänge kommune koordinator mot voldelig ekstremisme i Göteborg til å forelese. Seminaret skal dog ikke handle om islam, men om «hvit makt-miljøet og rasisme».

Haisam A. Rahman

I dag foreleser koordinator mot voldelig ekstremisme i Göteborg, Haisam A. Rahman, på Högskolen Dalarna i Borlänge i et samarbeid med fylkes­styret og Borlänge kommune. Til tross for at seminaret er en reaksjon på terrorangrepet i Stockholm, som ble begått av en islamist, er temaet «hvit makt-miljøet og rasisme».

— Det man selv kan gjøre som medborger er å ta vare på medmennes­kelig­heten og prate, samt å finne platt­former hvor man kan diskutere det som gjør oss til mennesker, likheter, ulikheter, og å ha et åpent hjerte og synlig­gjøre at i demokratiet er det alles likeverd som gjelder, og det skal gjøres i hjemmet, på skolen og på arbeids­plassen, det skal gjøres overalt. Demokrati er ikke bare å stemme hvert fjerde år, demokrati er noe man gjør hver dag, sier Rahman.

Kilde:
Så kan du själv motverka extremism