Hjem Artikler Natur og Miljø Ny miljørapport: Forskere frykter totalkollaps og peker ut redningen

Ny miljørapport: Forskere frykter totalkollaps og peker ut redningen

6

MILJØ Forskere forutspår samfunnskollaps, masseinnvandring, krig, konflikt og en kamp om ressursene – som følge av en hensynsløs behandling av naturen. Dette fremkommer det i en ny og omfattende rapport hvor verdens ledende forskere og eksperter har bidratt.

Det biologiske mangfoldet i verden forsvinner og er noe som truer selve livsgrunnlaget til menneskeheten, er konklusjonen i en fersk rapport fra IPBES (Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services).

Rapporten, som har en prislapp på 38 millioner kroner, har tatt tre år å ferdigstille og til sammen har over 550 eksperter og forskere fra over 100 land har bidratt. Utryddelsen av dyre- og planteliv vil føre til både mat- og vannmangel, og millioner av fremtidige klimaflyktninger, anser forskerne.

– Biologisk mangfold og naturens bidrag til menneskene høres for mange ut som noe akademisk og noe som ikke angår oss. Det kunne ikke vært fjernere fra sannheten. Dette er grunnlaget for maten vår, rent vann og energi, forteller Robert Watson hos IPBES.

I rapporten pekes det på faktorer som overbefolkning og forurensning, samt en ikke-bærekraftig bruk av naturressurser. Watson mener utviklingen umiddelbart må stanses.

– Vi må stoppe og reversere utviklingen som nå ikke er bærekraftig. Vi risikerer fremtiden vår, men også det livet vi lever nå.

Ifølge rapporten er det omkring 3,2 milliarder mennesker som per i dag lider på grunn av ødelagt natur, og man mener jorden nå går mot en sjette masseutryddelse – dersom ikke situasjonen snur. Også krig, konflikt og masseinnvandring utpekes som en syndebukker.

– Vi er helt nødt til å stanse og snu ødeleggelsen av natur for å sikre alle tilgang til mat og rent vann, stanse farlige klimaendringer, hindre konflikter og unngå flyktningkriser.

At man avvikler virksomhet som ødelegger naturen, og legger fokus på å produsere og forbruke naturvennlig tas også opp i rapporten som et viktig punkt. Jo lengre vi venter, desto vanskeligere blir det å redde naturen, er konklusjonen.

Masseinnvandring er skadelig for naturen, miljøet og det biologiske mangfoldet i verden.

– Det ender med total kollaps

Frode Ødegaard, seniorforsker ved Norsk institutt for naturforskning (NINA), forteller til Dagbladet at en av de største truslene mot biologisk mangfold i Europa, er arealendringer og ødeleggelser av våtmarksområder.

– Rapporter fra hele verden viser at vi er i ferd med å ødelegge livsgrunnlaget vårt. Det handler om tap av arter og tap av systemtjenester, pollinering, rent vann og det som naturen gir oss for at vi kan overleve.

Ifølge Ødegård vil det ikke gå mange generasjonene, før vi står overfor en total kollaps og mener vi må legge om måten vi lever på, dersom vi skal overleve. Ødegård mener videre at masseinnvandring er noe som vil komme i kjølvannet av den kommende kollapsen, hvorpå en kamp om ressursene vil følge.

– Store folkemengder på flukt er en del av den kollapsen som vil komme. Deretter følger konflikt og krig. Det er bare starten vi ser nå.

Ifølge rapporten til IPBES antas Afrikas befolkning (på nåværende hele 1,25 milliarder mennesker) å fordoble seg innen 2050. Dette vil igjen legge et enormt press på Afrikas naturressurser og på sikt føre til en masseinnvandring av bibelske proporsjoner.

FOTO: Henrik Evertsson.

– Vi er den sanne miljøbevegelsen

Frihetskamp har vært i kontakt med Haakon Forwald, leder for Motstandsbevegelsen i Norge, for å høre hans syn på rapporten og om organisasjonens miljø- og naturpolitikk.

– Innholdet og konklusjonen i rapporten er naturligvis deprimerende lesning, men samtidig er det jo gledelig å se at verdens ledende forskere trekker samme konklusjoner som nasjonalsosialismen og Den nordiske motstandsbevegelsen.

Forwald slår fast at fokus på miljø og natur har en lang tradisjon i den nasjonalsosialistiske ideologien, og mener videre at dette er en naturlig konsekvens av at man ønsker å verne om sitt folk.

– Vi nasjonalsosialister har jo, både historisk sett og i moderne tid, konsekvent pratet om viktigheten av å verne om miljøet, naturen og det biologiske mangfoldet i verden. Dette er en av bærebjelkene i den nasjonalsosialistiske verdensanskuelsen og noe vi naturligvis også har med i vårt politiske manifest «Vår vei – Ny politikk for en ny tid». Naturvern er folkevern!

naturen

Forwald peker også ut det faktum at konklusjonene til forskerne i den nye rapporten, er slående lik de konklusjoner organisasjonen har slått fast i sitt politisk manifest.

– Ja, ser man på de farer og trusler som forskerne peker på i rapporten, og ikke minst de tiltak man mener bør gjennomføres for å snu utviklingen, skulle man nesten tro de siterte fra Motstandsbevegelsens politiske manifest, sier Forwald og fortsetter:

– Man kan uansett konkludere med at verdens forskere har talt: Nasjonalsosialismen og Den nordiske motstandsbevegelsen er redningen! Vår politikk og våre løsninger er hva som har potensialet til å ikke bare redde Norden og vårt folk, men også hele planeten. Er du opptatt av miljøet og naturen vet du med andre ord hvor du skal engasjere deg – i den sanne miljøbevegelsen!

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Einar
Einar
4 år siden

Globalistene ødelegger det biologiske mangfoldet i verden via rovdrift på naturen og gjennom en orkestrert masseinnvandring til Europa. Kapitalistene tenker egen profitt fremfor naturens verdier og innvandringsforkjempere tenker meget kort om sitt flerkulturelle utopi, fremfor å bevare det biologiske mangfold blant verdens ulike raser. Nasjonalsosialismen er den eneste verdensanskuelse som virkelig ønsker å ta vare på naturens biologiske mangfold. Man kan ikke kalle seg en grønn bevegelse om man ikke også inkluderer mennesket i naturen.

Arno
Arno
4 år siden

«Utryddelsen av dyre- og planteliv vil føre til både mat- og vannmangel, og millioner av fremtidige klimaflyktninger» For ikke å snakke om utryddelsen av innsekter. Så et TV-program så sent som i går der det ble vist fra et område i Kina der de hadde helt utryddet biene og andre innsekter som tidligere har bestøvet epleblomstene. Så nå hadde kineserne selv overtattt bestøvingen ved at de i blomstringen klyver opp i trærne og dypper en børste først i et spann med pollen, for så å børste litt på alle epleblomstene… Og dette hadde de visst holdt på med i flere… Les mer »

Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
4 år siden

När jag läser om att «Det ender med total kollaps» får jag god lust att göra ett handhjärta och sjunga We shall overcome.
På facebook tillsammans med 3000 imaginära vänner.
Kanske efter påsk om jag har tid.

NS 4 Logos
NS 4 Logos
4 år siden

Den nordiske motstandsbevegelsen = den SANNE miljøbevegelsen i Norden. Nasjonalsosialisme = den SANNE miljøbevegelsen i verden. Er du opptatt av miljøet og en bærekraftig fremtid? Meld deg inn i Motstandsbevegelsen i dag!

Anonymsurfer
Anonymsurfer
4 år siden

Man trenger ikke være nasjonalsosialist for å forstå at den kapitalistiske utbyttingen av jordklodens ressurser vil føre til en katastrofe for mennesker av alle raser i en veldig nær fremtid. Men de fleste vil vel ikke forstå. For hvem vil vel være festbrems-nazi, når det enda er kake igjen?

Dessverre er en ansvarlig miljøpolitikk umuliggjort pga PSTs hets og forfølgelse av oss nasjonalsosialister.

trackback
4 år siden

[…] Sist, men ikke minst, vil jeg også nevne den omfattende miljørapporten som nylig ble utgitt av IPBES (Inergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services) og om jeg selv gav en kommentar på i en artikkel her på Frihetskamp. […]