Hjem Nyheter Forskere: «Slutt å tell smittede!»

Forskere: «Slutt å tell smittede!»

1

KORONA Stadig flere roper nå for at man skal slutte å medregne antall smittede av Covid-19, da det gir et feilaktig bilde av smitten. I stedet bør man ifølge forskere regne tilfellene som får sykehusopphold eller dør av sykdommen.

Pasient på intensiven
Foto: Rcp,basheer (CC BY-SA 3.0)

Forskere og professorer i USA anser at man ikke bør medregne personer smittet av Covid-19, men kun de som behøver sykehusopphold eller er døde.

De mener at man har kommet så langt i pandemien at antall smittede ikke lenger representerer smittespredningen.

Opptellingen av antall smittede skaper panikk og frykt og reflekterer ikke hva det gjorde i begynnelsen, ifølge Monica Gandhi, professor i medisin og spesialist på infeksjonssykdommer.

I USA økte smittetilfellene med 180 prosent på torsdag, men sykehusinnleggelser og dødsfall økte med bare 19 prosent innleggelser, respektive 5 prosent dødsfall.

Årsaken til at man ikke lenger bør regne sykdomstilfeller, mener Gandhi, er først og fremst den mildere varianten Omikron sin utbredelse og at flere har blitt immune.

Frihetskamp har også tidligere beskrevet hvordan statistikken som er blitt oppført over antall sykehusinnlagte, samt omkommet med/av korona, er befengt med problemer.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
mia
mia
9 måneder siden

Hei og alt godt til dere. Jo altså naboen min har blitt forkjøla som vi sier her i Vestfold. Snørra renner, tett i nesa, hoster til tider og hadde litt feber, men etter en Ibux, forsvant feberen. Å ja hun har fått 2 doser og vært i isolasjon. Hun skjønner ikke’no sier hun. Myndighetene sier det enten må være delta, eller ommikron, eller hva det nå heter. God bedring, sier jeg.