Hjem Nyheter Norden «Forskeren» Christer Mattsson vil forby symboler for å fengsle dissidenter

«Forskeren» Christer Mattsson vil forby symboler for å fengsle dissidenter

4

SVERIGE «Forskeren» Christer Mattsson vil nå at en domstol skal vurdere om Tyrrunesymbolet er ulovlig når det brukes av slike som ikke deler Mattssons liberale meninger.

Christer Mattsson vil bekjempe rasisme med forbud.
Christer Mattsson vil bekjempe rasisme med forbud.

Christer Mattsson sier i et intervju med SVT at det er for vanskelig å fengsle politiske dissidenter med gjeldende lover og at dommer som omhandler «nazistiske symboler» er «utdaterte».

Det er i forbindelse med demonstrasjonen i Göteborg den 30. september som politiet har gått ut med en absurd skremselspropaganda hvor de truer med at myndighetene kan beslutte å ta ut tiltale mot personer som marsjerer i takt, har «feil» farge på klærne eller roper slagord. Ingen av disse tingene er ulovlig hver for seg, men om politiet bedømmer at demonstrasjonen fra en «helhetsvurdering» blir for lik Det tredje riket så truer de med å agere.

Men disse truslene mot befolkningen, og den uttalte hensikten å kraftig begrense folkets ytringsfrihet, er ikke tilstrekkelig for «forskeren» Christer Mattsson. Av alle symboler man ikke får bære har Erik Nord, sjef for politiet i Storgöteborg, nemlig sagt at Motstandsbevegelsens varemerkebeskyttede symbol Tyrrunen ikke er ulovlig.

— Her har vi et problem. Politiet støtter seg på en veiledende dom fra Høyesterett som fastslår at et antall symboler faktisk utgjør hets mot folkegruppe når de brukes i situasjoner og sammenhenger som kan kobles til nazisme. Men siden da er situasjonen forandret, sier Mattsson.

Mattsson vil ha mer tankeforbud for å «kunne møte disse gruppene på rett måte i fremtiden» og sier at «det skulle være ønskelig fra mange hold» om politiet gjør alvor av sine trusler.

Kilder:
”Forskaren” Christer Mattsson vill förbjuda fler symboler för att kunna fängsla oliktänkande
Forskaren: Nazisternas nya symboler måste prövas i domstolen

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Norrøn
Norrøn
5 år siden

Jo mere vi blir tiet, jo mer alvorlig vil situasjonen bli.

Velden
Velden
5 år siden

Kan de ikke bare tegne hammer og sikel i hjørnet av flagget vårt og bli ferdige med deres åpenbare landsforræderi og enorme forskjellsbehandling. Ville gjort det så mye lettere for folk å gro baller til å gjøre motstand.

Johan G
Johan G
5 år siden

Igjen forsøker de å lage nye lover for å kriminalisere politisk opposisjon. Skitne triks.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
5 år siden

Forby blondt hår! Lol.