Hjem Nyheter Forsøkte London-lignende angrep i Belgia

Forsøkte London-lignende angrep i Belgia

TERRORISME En arabisk mann har blitt arrestert i den belgiske byen Antwerpen etter å ha prøvd å kjøre en bil inn i en handlegate.

Den belgiske byen Antwerpen

Hendelsen skjedde dagen etter terrorangrepet i London, der en mann meiet ned og drepte fotgjengere med en bil og knivstakk en politimann.

Ifølge den første informasjonen, forsøkte mannen å kjøre en bil, i full fart, rett inn i en folkemengde i en handlegate i Antwerpen i Belgia. Personen ble stoppet og pågrepet av politiet, skriver AFP. Etterpå ble våpen funnet i bilen, ifølge belgieren Gazet van Antwerpen.

Gazet van Antwerpen skriver at mannen ble jaget av politiet før pågripelsen. Hendelsen fant sted rundt klokken 11.00 torsdag. Ifølge Gazet van Antwerpen er den pågrepne kjent som en radikal muslim.

Hendelsen i Antwerpen, som ligger på kysten av Nord-Belgia, kommer én dag etter at en bil ble kjørt i høy hastighet langs Londons Westminster Bridge, noe som resulterte i dødsfall på fire personer – inkludert sjåføren – og 40 skadede.

Terroristen i London meiet først ned flere fotgjengere med en bil på Westminster Bridge, og løp så deretter mot en politimann og stakk ham til døde med flere knivstikk. Mannen ble senere skutt av politiet og døde av skadene.

Det var også dagen da Belgia markerte ettårsdagen for de to bombeangrepene i Brussel som drepte 32 mennesker.

Kilde:
Attempted London-style attack in Belgium