Hjem Nyheter Norden Forstadsgjenger forfølger og overvåker det svenske politiet med droner

Forstadsgjenger forfølger og overvåker det svenske politiet med droner

2

SVERIGE Kriminelle gjenger bruker droner for å overvåke politiet.

Illustrasjonsbilde (CC BY-SA 4.0)

Politiet i region Väst har gått ut i SVT og fortalt at kriminelle gjenger ved flere anledninger har overvåket dem med hjelp av droner.

– Man ser jo disse dronene oppe i luften og de flyr i store sirkler som blir mindre og mindre til de finner oss. Det kan være når vi ligger i skogen og spaner eller kjører motorsykkel, og deretter følger de oss til vi har forlatt området, sier politimannen Mikael.

Han har også flere kolleger som har observert at de har blitt forfulgt av droner når de har kjørt bil, kjørt motorsykkel eller gått til fots.

På spørsmål om hvordan han kan være sikker på at dronen overvåker ham svarer han følgende:

– Når de har funnet oss så henger de dronen rett over oss så det er helt åpenbart at det er oss de spaner på. Ved et tilfelle tok batteriet slutt og dronen krasjet i bakken ikke langt unna oss. Raskt var personer på motorsykkel på plass for å hente dronen. Og da vi kom dit så vi at det var kjente kriminelle fra disse nettverkene som plukket den opp.

At kriminelle spaner på politiet gjør ifølge Mikael at myndigheten ikke kan utføre sin jobb og at gjengene i stedet tar over gatene «mer og mer».

– Jeg tror at vi må finne en måte å få has på dem på. Kanskje ikke ved å ta dronene, men vi må angripe disse gjengene hardt, noe vi ikke har ressurser til i dag, hevder Mikael.

Samtidig hadde politiet i region Väst enorme ressurser 1. mai til å blant annet ulovlig hindre mennesker fra å delta på en tillatelsegitt demonstrasjon, som politiet senere også gjorde alt i sin makt for å sabotere.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
3 år siden

Kan de ikke bare finne opp et gevær så skyter en konsentrert EMP mot disse dronene?

Hehe

MARIUS
MARIUS
Svar til  Kim Larsen
3 år siden

Det finnes allerede og brukes av politiet i stor grad Over hele verden.