Hjem Nyheter Norge Første dag i rettssaken mot Philip Manshaus

Første dag i rettssaken mot Philip Manshaus

8

NORGE I dag var første dag i rettssaken mot Philip Manshaus.

Skjermbilde: NRK.

Philip Manshaus (22) som står tiltalt for å ha drept sin asiatiske adoptivsøster og for å ha angrepet Al-Noor-moskeen på Skui, hadde i dag sin første dag i retten.

Manshaus entret retten og gjorde «OK»-tegnet til pressen, noe som den jødiske ekstremistorganisasjonen ADL humoristisk nok har satt på sin hatsymbol-liste.

Manshaus innrømmet i retten de forhold han er tiltalt for, men nektet straffeskyld. Til retten fortalte Manshaus at han var inspirert av Brenton Tarrant, som i 2019 angrep to moskeer på New Zealand.

Likt Tarrant, som direktesendte at han skjøt, drepte og skadet over 50 muslimer, ville Manshaus også direktesende sitt angrep på internett. Direktesendingen feilet imidlertid, men Manshaus filmet angrepet som endte med at han selv ble overmannet av de tre muslimene som var i moskeen.

Under sin forklaring fortalte Manshaus om sensuren på internett, og da han begynte å snakke om at «holocaust» er en løgn, og jødisk makt, ble han avbrutt av dommeren.

Til retten beklaget Manshaus seg over at han «ikke fikk gjort mer skade» og sa at han «har ingen sympati» for de tre han angrep i moskeen. Om drapet på sin adoptivsøster beskriver Manshaus handlingen som «nødvendig», men fortalte senere at han nok kunne ha gjennomført angrepet mot moskeen også om hun ikke var hjemme.

Videre i forklaringen fortalte Manshaus at han av foreldrene hadde blitt oppfordret til å eksperimentere med homoseksualitet og brukte narkotika da han bodde sammen med sin bror og studerte. I retten beskriver han homoseksualitet som en sykdom og tar avstand fra narkotika.

Retten ble avsluttet etter at Manshaus hadde forklart seg om sine karakterer.

Den nordiske motstandsbevegelsen ble beskrevet som «meningsfeller» Manshaus ønsket kontakt med for å engasjere seg utenfor internett. Motstandsbevegelsen har tidligere bekreftet at Manshaus deltok på ett rekrutteringsmøte, men at han aldri ble tatt opp som medlem i organisasjonen.

Les også:
DET STEMMER! Philip Manshaus var i kontakt med Motstandsbevegelsen
Rettsaken mot Philip Manshaus starter førstkommende torsdag
Harald Klungtveit er overrasket over at nasjonalsosialister er mer skolert i nasjonalsosialismen enn han selv er

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Katrine
Katrine
2 år siden

Til og med i sin egen rettsak blir han sensurert. Hvorfor be han forklare seg om sine meninger hvis de bare skal avbryte han når han nærmer seg temaer som er for «sensitive»?

Fantomet
Fantomet
Svar til  Katrine
2 år siden

For å sykeliggjøre personen vil jeg anta. Tusser og troll etc. Det med stesøsteren er jo bare tragisk og trekker ned hele karakteren hans. Hvis det var så nødvendig å stoppe henne så kunne han heller tatt et tau og bundet henne fast. Sikkert opplevd mye dritt fra innvandrere og mennesker innad systemet som har kludret ting til i toppen dessverre. Hverdagen til mange hvite verden over etter noen tiår i dvale.

Roar
Roar
Svar til  Katrine
2 år siden

Spot on

Sidsel
Sidsel
2 år siden

Trist at vi i Norge må ty til unge martyrer!

Håkon
Håkon
2 år siden

Nesten synd at Motstandsbevegelsen ikke tok denne unge idealistiske mannen inn i varmen, det kunne satt han på riktig kurs, han kunne vært med i kampen som kommer, men nå kommer han til å råtne i et fengsel, sikkert resten av sitt liv. Synd.

Steinar
Steinar
2 år siden

Han er et produkt av norskfiendtlig politikk. Politikerne har seg selv å takke for at enkelte «lone wolfs» eksploderer, tatt i betraktning at de holder på å kaste alt norsk på søpla og erstatte det med noe fremmed. Men han burde heller gjort nytte for seg ved å bedrive folkeopplysning fremfor å sette seg selv ut av spill ved å begå en tåpelig handling.

Sigøynerkongen
Sigøynerkongen
2 år siden

Det blir spennende å se hvordan rettsaken kommer til å bli videre.

Espen
Espen
2 år siden

Oppfordret av foreldrene til å eksperimentere med homoseksualitet? Wtf? Og det selv om det ikke rykket i pungen når han så andre gutter, eller? Om han ikke var homo burde det opprettet bekymringsmelding til barnevernet om det var i barndommen foreldrene oppfordret han til noe slikt. Kulturmarxismen får foreldre til å fucke opp hjernen til barn.