Hjem Nyheter Fortsatt deadlock i USA etter forkastet Trump-forslag

Fortsatt deadlock i USA etter forkastet Trump-forslag

0

USA Konflikten mellom Donald Trump og Demokratene fortsetter etter at de sistnevnte takket nei til et kompromiss fra presidenten.

Donald Trump (t.v.) og Nancy Pelosi (t.h.).

Den delvise nedstengningen av USAs offentlige sektor lever videre etter at Demokratene forkastet et forslag fra president Donald Trump. Kompromisset gikk ut på at Demokratene skulle stemme igjennom Trumps budsjett – der nesten 6 milliarder dollar til muren mot Mexico inngår – i bytte mot at omtrent en million hovedsakelig unge latinamerikanere, såkalte DREAMERS, som innvandret ulovlig til USA får bli i tre år til.

Trump sa også at det ikke skulle bedrives noen heksejakt etter de offisielt 11 millioner illegale innvandrerne som for tilfellet befinner seg i USA.

Nancy Pelosi, som er demokrat og talsmann i Representantenes hus, sa at forslaget er «en samling flere ganger avviste forslag, som alle er uakseptable og som ikke representerer et ærlig forsøk på å innføre trygghet i menneskers liv».

Trump mente at Demokratene forkastet hans kompromiss allerede før han gikk opp og talte for sin sak.

Presidenten har tidligere truet med å erklære unntakstilstand for å omgå den omflakkende kongressen og tross alt finansiere muren mot Mexico, som de aller fleste politiske analytikere tror han trenger for å kunne vinne et mulig kommende presidentvalg.

– Jeg har den absolutte rett til å erklære nasjonal unntakstilstand hvis jeg vil. Min terskel er hvis vi ikke klarer å komme overens med mennesker som er urimelige, sa Trump for en drøy uke siden med brodden rettet mot Demokratene.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg