Hjem Nyheter Europa Fortsatt protester fra alle politiske leire i Frankrike

Fortsatt protester fra alle politiske leire i Frankrike

0

FRANKRIKE For tredje uke på rad protesterer det franske folket. I begynnelsen handlet det om regjeringens nye «sikkerhetslov». Nå har demonstranter delt seg i forskjellige falankser, alle politiske leire deltar i demonstrasjoner rundt om i landet.

«Når kommer vaksinen mot politivolden?» Foto: Twitter.

For tredje uke på rad protesterer franskmennene mot regjeringen. Det hele startet med den nye «sikkerhetsloven», som blant annet forbydde fotografering av politiet. Loven ble derimot trukket tilbake i begynnelsen av uken av den franske regjeringen, etter harde protester.

Tross dette har protestene fortsatt og har hardnet enda mer, demonstranter har siden blitt delt inn i forskjellige falankser. På den ene siden har mange franskmenn tatt på seg gule vester og protestert mot regjeringens politikk. På den andre siden har mange afrikanere begitt seg ut på gatene for å fyre i gang nye «Black Lives Matter»-demonstrasjoner.

Også venstreekstremister har samlet seg i gatene etter politiets «rasistiske fremtreden» forrige uke. Det gjelder et tilfelle der franske politibetjenter ble filmet da de mishandlet en svart mann for at han hadde brutt mot landets koronarestriksjoner, og et annet tilfelle da politiet gjorde rent bord i en teltleir med illegale innvandrere i Paris.

Mange protesterer også mot landets koronarestriksjoner.

Innbyggerne i Frankrike blir stadig mer segregerte. De politiske og sosiale spenningene stiger i landet og protestene ventes å bli voldsommere i takt med at økonomien forvitrer.

 

 

 

Les også:
Paramilitære er klare til å styrte den franske regjeringen
NTV: Intervju med Alain Soral

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg