Hjem Nyheter Norge Forventer at jødene får direktekontakt med PST

Forventer at jødene får direktekontakt med PST

 SÆRBEHANDLING  Jødene må behandles annerledes enn alle andre – og få direkte kontakt med PST, forventer den jødiske talsmannen Ervin Kohn.

Ervin Kohn
Ervin Kohn

Jødiske Ervin Kohn, forstander i Det mosaiske trossamfunn og nestleder i Antirasistisk senter, er misfornøyd fordi Det Mosaiske Trossamfunn i Oslo ikke har direkte kontakt med Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Flere ganger har Kohn ytret seg om dette, senest etter terroren i København.

På spørsmål om Det Mosaiske Trossamfunn nå har fått direkte kontakt med PST, svarer Kohn:

Nei, det eneste de har gjort, er å si til mediene at de har kontakt med politiet og ikke direkte med publikum. De behandler altså alle likt, men det er jo noe man har gått bort fra i alle sammenhenger ellers. Man behandler for eksempel ikke kunder eller skoleelever likt, men individuelt.

Kohn forventer intet mindre enn at PST skal gi jødene spesialbehandling, og han har løsningen klar: Han vil snarlig invitere justisminister Anders Anundsen med på «en hyggelig samtale over en kaffe», der han skal få Anundsen til å gripe inn overfor PST.

Ifølge PST er det ikke naturlig med en direkte kontakt mellom dem og Det Mosaiske Trossamfunn, med mindre PST får informasjon om trusler rettet direkte mot jødiske mål i Norge.

Kohn slår seg imidlertid ikke til ro med dette, og sier:

– Det går seg vel til bare oppmerksomheten blir stor nok.

Har fått stengt veien forbi synagogen

Byrådslederen i Oslo, Stian Berger Røsland, meldte mandag at Bergstien, veien som går forbi synagogen i Oslo, blir stengt for gjennomkjøring. Det Mosaiske Trossamfunn har jobbet for dette i et par år, og byrådslederen «skar igjennom sitt byråkrati», som Kohn ordlegger seg, etter terroren i København.

Les også:
Vil kriminalisere «løgner om jødene» og holocaust-fornektelse

Kilde:
Kohn ber Anundsen gripe inn overfor PST