Hjem Nyheter Forventet levealder i Afrika har økt med 10 år

Forventet levealder i Afrika har økt med 10 år

3

UTENRIKS Ifølge Verdens helseorganisasjon har forventet levealder i Afrika økt med 10 år.

Foto: H. Grobe, (CC BY 3.0).

Verdens helseorganisasjon (WHO) har analysert data fra 47 afrikanske land, samlet i tidsperioden fra 2000 til 2019, og har nå publisert en rapport som sier at gjennomsnittlig forventet levealder i Afrika har økt med 10 år, fra 46 år til 56 år.

«Denne økningen er større enn i noen annen region i verden i samme perioden», lyder rapporten fra WHO.

Årsaken til økningen skyldes bedre tilgang til helsetjenester på kontinentet, en hjelp WHO har bidratt med. I gjennomsnitt ble dekningen av essensielle helsetjenester forbedret med 46% i 2019, og ytterligere 24% i 2000.

– I kjernen betyr det at flere mennesker lever sunnere, lengre liv, med færre trusler om infeksjonssykdommer og med bedre tilgang til omsorg og sykdomsforebyggende tjenester, sier Dr. Matshidiso Moeti, WHOs regiondirektør for Afrika.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Hans-Simon Dahle
Hans-Simon Dahle
1 måned siden

Denne nyheten bør jo føre til at behovet for «migrasjon» avtar eller blir borte? Honningkrukken i Europa frister mange unge, og raseødeleggerne vil nok sørge for rikelig tilførsel av brun og svart «sludge» til våre land, til berikelse, dvs svekkelse og gradvis død for det hvite Europa.

J.H
J.H
Svar til  Hans-Simon Dahle
1 måned siden

Eksakt. Nå trenger Afrika alle sine «begavede landsmenn» som Europa har stjålet. Og med all den kunnskap de har fått under sitt opphold her, burde Afrika nå kunne stå helt på egne ben uten hjelp utenfra.

Tom Hauge
Tom Hauge
1 måned siden

Ettersom Afrika er et av de kontinenter med flest naturressurser og rikdom i tillegg til at alle menneske raser er helt like i følge (((systemet))) og skapt etter Guds plan så burde vel forventet levealder og livskvalitet vært tre dobbelt for lenge siden i Afrika kontra Europa? Vårt folk som har temmet Europa hvor det fantes minimalt med ressurser burde vært nederst på rangstigen ettersom alle oss mennesker er født helt like? Som en klump med leire som utelukkende blir formet av sine omgivelser og ikke på noen måte arv? Men allikevel er vi fremdeles på toppen?? Det er nesten… Les mer »