Hjem Nyheter Norge Fotballag fra Oslo trukket fra serien etter vold, draps- og terrortrusler

Fotballag fra Oslo trukket fra serien etter vold, draps- og terrortrusler

INNENRIKS: Med to spillere slått ned, samt bombe- og drapstrusler, ble det alt annet enn «fair play» da 8.-divisjonslagene Oppegård 2 og Klemetsrud 2 skulle spille fotballkamp.

Football or soccer ball at the kickoff of a game - outdoors

Det ble dramatikk da Follo-laget Oppegård 2 skulle møte Oslo-laget Klemetsrud 2 på Østre Greverud kunstgress i Follo. Bortelaget Klemetsrud 2 fra Mortensrud i Søndre Nordstrand, en bydel hvor majoriteten av innbyggerne er innvandrere, skal ha oppført seg så aggressivt at de i etterkant har blitt trukket fra serien.

Bombe- og drapstrusler

Ifølge en av Oppegård-spillerne skal flere av hans lagkamerater ha blitt trakassert, to blitt slått ned og en annen fått både bombe- og drapstrusler. Spilleren forteller at dommeren innledningsvis skal ha hatt kontroll på kampen, men at han etterhvert fikk «nerver», da bortelaget flokket seg rundt ham og oppførte seg truende så fort han dømte imot dem.

Da hjemmelaget i andre omgang tok ledelsen skal spillere fra det tilreisende Oslo-laget ha reagert med å slå ned en av angriperne, samt gå til angrep på spillere som satt på innbytterbenken, og drapstrue laglederen. «Jeg skal skjære ballene av laglederen deres og drepe ham», skal en av spillerne ha sagt.

«Heldigvis kunne jeg våkne dagen etter, uten at noen hadde bombet huset mitt eller forsøkt å ha tatt livet av meg», forteller Oppegård-spilleren.

Trukket fra serien

Nestleder i Klemetsrud fotball, Glenn Støldal, omtaler fredagens kamp som «beklagelig», men mener samtidig at hans fotballag har et «ufortjent dårlig rykte».

Tore Jarl Bråten, daglig leder i Oslo fotballkrets, forteller at de i etterkant av kampen har kommet frem til at det er best å trekke Klemetsrud 2 fra serien.

Kilde:

«Jeg skal skjære ballene av laglederen deres og drepe ham»