Hjem Nyheter Europa Oppdatert: Frankrike beslaglegger legale våpen – fake news ifølge innenriksministeren

Oppdatert: Frankrike beslaglegger legale våpen – fake news ifølge innenriksministeren

2

FRANKRIKE De gule vestenes protester fortsetter. Regimet i Frankrike er redde for folket og har nå kunngjort et dekret for å konfiskere jegeres og andre våpeneieres legale våpen. Innenriksministeren sier at det er fake news.

Frankrikes innenriksministers brev; falskt eller ikke?
Frankrikes innenriksministers brev; falskt eller ikke? Trykk for å forstørre.

I et brev datert 5. januar fra innenriksministeren til det franske politivesenets hovedkontor i alle regioner gis det direktiv om å begynne konfiskeringen av lisensierte våpen i kategoriene B, C og D.

Disse kategoriene omfatter alle håndvåpen og våpen, fra automatpistoler og revolvere til jaktgevær, gammeldags svartkruttvåpen og pepperspray. I brevet står det:

På grunn av alvoret i den rådende situasjonen og forventninger om at opprørene vil forverres, vennligst utfør snarest de nødvendige tiltakene for å konfiskere alle våpen av ovenfor nevnte kategorier som innbyggere boende i nasjonalt territorium besitter.

Lokalt politi og militærpoliti skal gjennomføre konfiskeringen og overlevere kvittering som angir dato for konfiskering, type og antall konfiskerte våpen, informasjon om den juridiske eierens identitet og dens tilsvarende våpenlisensnummer.

Konfiskeringen, som kan bli forlenget, gjelder i 6 måneder, hvoretter våpnene skal returneres til sine eiere.

Spesielle kategorier og statlige polititjenestemenn vil være unntatt fra konfiskering av sine tjenestevåpen.

Lokale politistyrker er ansvarlige for forvaringen og sikkerheten rundt de oppbevarte våpnene.

Operative ordre vil gis i kommende meldinger.

/Undertegnet/Christophe Castaner [Frankrikes innenriksminister]

Samme dag som brevet ble datert hadde de gule vestene brukt en gaffeltruck for å forsere portene til finansdepartementet, hvilket gir et tydelig bilde av hva det er de gule vestene kjemper mot.

Fake news?

På Twitter fordømte Frankrikes innenriksminister Christophe Castaner spredningen av et dokument som han skriver er falskt. På Twitter skriver han:

Stopp #FakeNews. Enda en original idé av de som drømmer om opprør og som ikke tviler på å spre falske dokumenter.

Dokumentet hevdes av franske Ouest France å ha blitt postet av en av de gule vestenes aktivister, Benjamin Cauchy, som senere tok bort meldingen med dokumentet.

Den franske regjeringen har ingen interesse av at dokumentet spres, uansett om det er ekte eller falskt, og uavhengig av hvordan regjeringen fremover tenker å håndtere folkets protester.

Det gjenstår altså å se hvorvidt innbyggernes våpen kommer til å konfiskeres.

Langvarige protester

De gule vestenes protester har pågått i flere måneder. De krever «folkeforræderpresidenten» Emmanuel Macrons avgang. Opptøyene på gatene er i blant veldig intensive med angrep på kjøretøyer og andre objekter.

Et av de vanligste målene for demonstrantenes skadeverk er storbankers lokaler og eiendom. De gule vestene protesterer mot globalistenes undertrykkelse av landet, artikulert gjennom president Macron, som under sin valgkampanje hevdet at han skulle se til Frankrikes beste først.

I stedet har han ifølge mange franskmenn gått motsatt vei og undertrykt den franske middelklassen med globalistisk politikk som favoriserer storbanker, oversvømmer landet med migranter fra den tredje verden og undertrykker virkelige franskmenns naturlige rettigheter.

Massemedia er relativt stille om den tidvis kaotiske situasjonen i flere franske byer. Flere mediekommentatorer i Sverige mistenker at opptøyene skal spre seg dit, som de har gjort i eksempelvis Belgia.

De jødiske massemediene i Frankrike er sterkt kritisk til de folkelige protestene og støtter landets president i kampen mot folket.

Noen av situasjonene som har utspilt seg i hovedstaden Paris kan man blant annet se i amatørvideoserien «I De gule vestenes krig på Champs Élysées» som viser bilder fra protestene mot Macron startet på sensommeren til etter nyttår.

En del av bildematerialet kan ses nedenfor og gjennom noen av vår søsterside Nordfronts Frankrikekjennere og skribent Johan Perssons artikler.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Reodor
Reodor
2 år siden

Vive la révolution!

Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
2 år siden

Vi trenger det samme i Norden