Hjem Nyheter Frankrike: Opptøyer etter at muslimsk kvinne nektet å identifisere seg for politiet

Frankrike: Opptøyer etter at muslimsk kvinne nektet å identifisere seg for politiet

FRANKRIKE 18 personer er arrestert etter at det brøt ut opptøyer i den franske byen Toulouse da politiet arresterte en kvinne som nektet å ta bort sitt slør slik at hun kunne bli identifisert.

Foto: Eric Cabanis / AFP.
Foto: Eric Cabanis / AFP.

Sammenstøtene startet søndag ettermiddag i bydelen Bellefontaine da en kvinne som hadde på seg et muslimsk slør som dekket hele ansiktet ble stoppet av politiet for en identitetskontroll. Heldekkende slør er ulovlig ifølge fransk lov.

Da kvinnen viste en dårlig fotokopi av identitetskortet og nektet å løfte sitt slør for å la politimennene se ansiktet ble hun anholdt av politiet og satt i en ventende politibil. Kort tid etterpå begynte en gruppe på 30 personer å omringe politiet før de gikk til angrep. Politiet ble til slutt tvunget til å ta i bruke sine tjenestevåpen og tåregass for å skremme bort den aggressive mobben av rasefremmede.

Hundrevis av politienheter har siden blitt utplassert i bydelen for å få kontroll over voldelige opptøyer der unge muslimske menn kaster steiner samt brenner biler og søppelkasser.