Hjem Nyheter Europa Fransk venstrepolitiker pågrepet for å ha hyllet politidrap etter terrorangrep

Fransk venstrepolitiker pågrepet for å ha hyllet politidrap etter terrorangrep

FRANKRIKE Stéphane Poussier, venstrekandidat i fjorårets valg i Frankrike, har blitt pågrepet etter at han hyllet drapet på en politimann som ofret seg i et forsøk på å stoppe et terrorangrep fredag.

Foto: AFP / Gendarmerie nationale.
Foto: AFP / Gendarmerie nationale.

Det var på fredag som tre personer ble drept og over et dusin skadet da den 26-årige marokkaneren og IS-sympatisøren Redouane Lakdim tok gisler på et stormarked i sørfranske Trèbes. Den 45-årige politimannen Arnaud Beltrame byttet frivillig plass med et kvinnelig gissel, men ble senere skutt til døde av gjerningsmannen.

Etter hendelsen har Beltrame blitt hyllet som en helt i Frankrike grunnet sitt inngrep, dog ikke av alle. En som i stedet syntes drapet på politimannen var positivt er den franske venstrepolitikeren Stéphane Poussier.

På Twitter skrev Poussier at han syntes det var bra at politimannen Beltrame ble drept i angrepet, noe som nå har resultert i at venstrepolitikeren har blitt pågrepet og risikerer å bli anklaget for å ha forsvart terrorisme.

Stéphane Poussier stilte i fjor opp som kandidat for venstrepartiet La France Insoumise. Han har etter uttalelsen på Twitter blitt ekskludert fra partiet.