Hjem Nyheter Europa Franske spesialstyrker i Ukraina?

Franske spesialstyrker i Ukraina?

1

UKRAINAKONFLIKTEN Kilder som Gallia Daily har vært i kontakt med vitner om at franske spesialstyrker kan ha blitt sendt til Ukraina.

Illustrasjonsfoto. Foto: Defence Imagery, (CC BY-NC-ND 2.0).

Kilder som det alternative mediet Gallia Daily har vært i kontakt med opplyser at franske spesialstyrker kan være i Ukraina.

Ifølge opplysninger er fallskjermjegere fra Thirteenth Dragon Regiment (13RDP) sendt på oppdrag til et ukjent sted, tidligere denne måneden. Oppdraget er satt til 2-4 måneders varighet og kan forlenges ved behov.

Soldatene var utstyrt med skogskamuflerte uniformer, til tross for at alle Frankrikes militære oppdrag utføres i ørken eller tropiske miljøer, som eksempelvis i Afrika.

Videre skal styrken bestå av JTAC-soldater som er trent i artillerisystemet CAESAR, et våpensystem som Frankrike nylig sendte til Ukraina.

Spesialstyrkene forlot Frankrike med et militærfly som skulle ta dem til et annet NATO-land, hvorfra de ville bli sendt til sin endelige destinasjon med landkjøretøy.

«Alle disse faktorene ser ut til å være unike for den ukrainske scenen, ettersom de eneste andre stedene som passer til beskrivelsen ville være Romania eller Estland, men så langt har vi ikke hørt at [regimentet] vil utføre oppdrag der», skrev Gallia Daily.

Ifølge avisen er det sannsynlig at de franske soldatene kan ha blitt sendt til Polen for deretter å trene ukrainske soldater i Lviv, eller en annen del av det vestlige Ukraina.

Det franske forsvarsdepartementet har verken bekreftet eller avkreftet den aktuelle informasjonen fra avisen.

Frankrike er et ledende medlem av NATOs krigsallianse, og dersom franske soldater skulle ta del i kampene mot Russland, kan de teoretisk sett involvere NATO i krigen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
9 måneder siden

Ukrainas krig mot Russland er mer og mer tydelig en «proxy war» for NATO og USA. Uten forsyninger og våpen utenfra kunne ikke Ukraina holde ut særlig lenge, og i tillegg må vi regne med at NATO-personell og «rådgivere» er til stede. Ukrainas hærstyrker har også fått opptrening i regi av NATO, om vi skal tro mer eller mindre pålitelige kilder. Men Russland vil vinne, iallfall i øst, og sikre kontroll over Dombass og kystlinjen mot Krim.