Hjem Nyheter Franskmenn forbys å forlate hjemmet halve døgnet: «Alt liv opphører»

Franskmenn forbys å forlate hjemmet halve døgnet: «Alt liv opphører»

KORONAUNDERTRYKKELSEN Frankrike innfører nå Europas strengeste portforbud hvor franskmennene forventes å holde seg hjemme i tolv timer i døgnet. Restriksjonene kommer til å gjelde i minst to uker.

Frankrike innfører Europas strengeste portforbud. Foto: Pixabay (Public Domain).

Nå innfører Frankrike et nasjonalt portforbud, hvor alle franskmenn fra og med klokken 18 på lørdag skal holde seg hjemme med stengte dører, skrvier Aftonbladet.

Det nye strenge portforbudet kommer etter at landet har hatt stor smittespredning av koronaviruset. Siden tidligere råder det portforbud fra klokken 20 i store deler av landet, men disse skjerpes nå og omfatter hele Frankrike.

Utgangsforbudet blir Europas strengeste nasjonale forbud, ettersom det pågår ikke mindre enn halve døgnet, fra klokken 18 til klokken 6.

Meldingen om det nye portforbudet kom på torsdag fra statsminister Jean Castex.

Alle kommersielle virksomheter pålegges foruten portforbudet å holdes stengt fra og med klokken 18.

For å få reise inn i Frankrike fra land utenfor EU kommer de reisende til å tvinges til å vise frem en negativ Covid19-prøve, som ikke må være eldre enn 72 timer.

Restriksjonene skal gjelde i minst to uker.

Det er mange som kritiske til portforbudet, ikke minst innen den franske næringslivet, som får store økonomiske bekymringer da kundekretser pålegges å holde seg hjemme.

– Alt liv opphører etter klokken 18, sier sjampanjeprodusenten Alexandre Prat til nyhetsbyrået AP.

I vanlige tilfeller pleier mange kunder å passere vingården på vei hjem fra jobben, men siden staten innførte portforbud har salget minsket drastisk.

– Nå har vi ingen som kommer, konstaterer Alexandre Prat.

Metoden med å stenge ned land for å minske smittespredningen har tidligere blitt kritisert, bland annet av amerikanske leger som sier at det ikke finnes noen vitenskapelig grunn til å stenge ned samfunnene da dette ikke har noen nevneverdig effekt på smittespredningen.

En professor i nasjonaløkonomi påpeker at mens forskning ikke støtter antakelsen av at en nedstengning minsker dødeligheten, så går det an å påvise hvordan en slik skader økonomien.