Hjem Nyheter Norge Fredriksstad Blad lurer på hvorfor politikernes håndtering av romfolket vekker motstand

Fredriksstad Blad lurer på hvorfor politikernes håndtering av romfolket vekker motstand

FREDRIKSTAD: I Fredrikstad skal det settes opp brakkeboliger til romfolket. Motstanden er sterk i befolkningen, men Fredriksstad Blad ser bare «hat».

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.
Bakgrunn

Fredrikstads kommunepolitikere har besluttet å sette opp brakker på Lisleby til romfolket i byen. Tilbudet inkluderer også strøm, toalett og vann. Noen kostnadsramme for prosjektet er hittil ikke kommet frem, men da Kristiansand kommune kjøpte inn én sanitærbrakke til romfolk, hadde den en prislapp på 300 000 kroner.

Romfolket i Fredrikstad har tidligere holdt til på Borg Havn, men etter en langvarig konflikt mellom romfolket og Borg Havn mistet imidlertid romfolket campingvognene sine, da disse lovlig ble fjernet fra eiendommen og ved en misforståelse destruert.

Motstand = hat?

Den forestående opprettelsen av brakkeboligene på Lisleby har vakt sterk motstand i kommentarfeltene på Fredriksstad Blads nettutgave og Facebook-side.

I en leder kalt «Hvorfor alt dette hatet?» vender Fredriksstad Blad seg mot angivelig «hatefulle» ytringer, ytringer som nettavisen selv har slettet fordi de var «hatefulle». Samtidig unnlater avisen å omtale de rasjonelle motargumentene mot politikernes gjerninger i saken, som står å lese i kommentarfeltene. Nettutgaven av avisen har også laget et videoinnslag der biskop Atle Sommerfeldt og ordfører Jon-Ivar Nygård «rykker ut mot alt hatet som kommer til uttrykk» og vil «rettlede» befolkningen.

Bilder fra overvåkningskamera som fanger romfolket idet de begår innbrudd. Innbruddet karakteriseres som godt organisert. FOTO: Privat
Bilder fra overvåkningskamera som fanger romfolket idet de begår innbrudd. Innbruddet karakteriseres som godt organisert. FOTO: Privat
Kriminelle koblinger

Til tross for at romfolket i Fredrikstad har vært koblet til en rekke tyverier, innbrudd og annen kriminalitet hevder stasjonssjefen ved Fredrikstad politistasjon, Trond Torp, at de ikke er en del av et kriminelt nettverk. Dette til tross for at han selv mener at «virksomheten virker å være organisert».

Særbehandling?

Det gjenstår å se – som det blir skrevet i kommentarfeltet – om Fredrikstads politikere også vil gi gratis husly til andre bostedsløse i kommunen, hele befolkningen for øvrig i tillegg til alle andre tilreisende turister.

Kilder:

Setter opp brakkene på Lisleby om 14 dager
– Dette har beklageligvis vært en stor misforståelse og feil fra vår side
Hvorfor alt dette hatet?
Her skal det settes opp brakker