Hjem Nyheter Norge Fremskrittspartiet vil ha folkeavstemning om Syria-flyktningene

Fremskrittspartiet vil ha folkeavstemning om Syria-flyktningene

MASSEINNVANDRING: Fremskrittspartiet trakk seg ut av forhandlingene som onsdag resulterte i en avtale om å ta imot 8 000 ekstra kvoteflyktninger fra Syria. Nå ønsker de en folkeavstemning til høsten.

ta272a2f-460x258_ny

Onsdag formiddag ble et flertall på Stortinget enige om at Norge skal ta imot 8 000 ekstra kvoteflyktninger fra Syria. I tillegg skal det brukes omkring 200 millioner kroner på bistand innen året er omme. Partiene som kom overens om avtalen er Høyre, Arbeiderpartiet, Venstre, Kristelig folkeparti, Senterpartiet og Miljøpartiet De Grønne.

Både Fremskrittspartiet (Frp) og Sosialistisk venstreparti (SV) trakk seg ut av forhandlingene samme dag. Til TV2 forteller Frps Harald Tom Nesvik at partiet nå ønsker at avtalen skal avgjøres gjennom en folkeavstemning til høstens kommunevalg. Han legger til at Frp anser det er mer viktig å yte bistand i nærområdene rundt Syria.

På spørsmål fra nyhetsredaksjonen om hvorvidt det er realistisk at en folkeavstemning kommer til å finne sted, ler Tv2-kommentator Aslak Eriksrud hovent, og svarer han anser det som urealistisk og at initiativet fra er et eksempel på «god gammeldags FrP-populisme».

Kilde:

Siv Jensen: De må tørre å høre hva innbyggerne mener