Hjem Nyheter Fremtredende jøder i Frankrike krever at Østerrikes regjering boikottes

Fremtredende jøder i Frankrike krever at Østerrikes regjering boikottes

JØDISK MAKT I et opprop i det franske magasinet Le Monde krever flere fremtredende franske jøder at europeiske ledere skal «utestenge den nye østerrikske regjeringen fra Europa».

Det franske magasinet Le Monde publiserte i forrige uke et opprop fra flere fremtredende jøder og jødisk makt-talsmenn. Personene bak oppropet er Bernard Kouchner, tidligere utenriksminister i Frankrike, «Nazijegerne» Beate og Serge Klarsfeld samt presidenten for European Antiracist Movement (EGAM) Benjamin Abtan. De undertegnede krever at europeiske ledere skal bannlyse den nye østerrikske regjeringen fra Europa, og skriver:

La oss ikke blunde: Det er nazistenes arvtakere som har kommet til makten i den nye østerrikske regjeringen. Vi er alle bekymret for at vi alle er truet av deres hatefulle ideologi om hat. Demokratiet og Europa står overfor en ny trussel, som kan være fatal.

Videre fortsetter de å kreve at alle ledere i Europa skal starte en total boikott av representanter for den østerrikske regjeringen.

I praksis betyr dette at høyreekstremistiske østerrikske ministere ikke skal mottas av noen av sine europeiske kolleger, som ikke bør delta i noen møter med dem.

De vil også at Europas nasjoner skal boikotte den østerrikske regjeringen og statsoverhode når de neste år kommer til å inneha presidentskapet i EU. Oppropet avsluttes med:

Det er ikke gjennom å slippe frem ideologier som har ført til dens ødeleggelse som Europa kan bygges, men derimot ved å kraftfullt kjempe for dens grunnleggende humanistiske verdier.

Kilder:
Prominenta judar i Frankrike kräver att Österrikes regering bojkottas
Autriche : « Il faut boycotter les ministres d’extrême droite et la future présidence du Conseil de l’UE »