Hjem Nasjonal kamp Frihetsmarsj i Helsinki den 6. desember!

Frihetsmarsj i Helsinki den 6. desember!

MOTSTANDSBEVEGELSEN Den nordiske motstandsbevegelsen arrangerer frihetsmarsj i Helsinki den 6. desember. Frihetskamp gjengir en pressemelding fra Motstandsbevegelsens finske gren.

frihetsmarsj

Den 6. desember har det gått 99 år siden den finske regjeringen godkjente Finlands uavhengighetserklæring. Landet var da okkupert av en fremmed makt og borgerne var lei av at utenforstående krefter bestemte over finnenes liv. Uavhengighetserklæringen ble satt i gang av den aktivisme finske nasjonalister førte mot okkupasjonsmaktene.

Uavhengighetserklæringen ble etterfulgt av en frihetskrig, der folk kjempet for selvstendighet og retten til frihet mot de russiskfødte rødgardistene. Krigen sluttet i 1918 med seier for frihetskjempene.

Selv om Finland offisielt erklærte selvstendighet så pågår den virkelige kampen selv i dag. Vårt land har under disse nesten hundre år gått gjennom mye, og vår selvstendighet har igjen havnet i hendene på fremmede makter. Den europeiske union og multinasjonale banker har korrumpert Finlands politiske system til den grad at alle forestillinger om selvbestemmelse er kun illusjoner uten forankring i virkeligheten. Vi vil ha vår frihet, og er villige til å kjempe for den!

For å vise respekt får så vel fortidens som fremtidens frihetskjempere, arrangerer Den nordiske motstandsbevegelsen en frihetsmarsj den 6. desember. Marsjen går i sentrale Helsinki og starter klokken 15.30 og avsluttes cirka klokken 17.00. Mer detaljert informasjon vil bli publisert senere.

Velkommen til Helsinki den 6. desember!