Hjem Nyheter Frihetsnytt intervjuet Douglas Macgregor om DCA-avtalen: – Et veldig farlig dokument

Frihetsnytt intervjuet Douglas Macgregor om DCA-avtalen: – Et veldig farlig dokument

DCA-AVTALEN Douglas Macgregor mener at avtalen betyr at man gir opp sin suverenitet og i stedet underkaster seg USA, noe som kan være veldig farlig.

Douglas Macgregor. Foto: BMG-2048, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.

Svenske Frihetsnytt intervjuet oberst Douglas Macgregor om «forsvarsavtalen» eller DCA-avtalen som Sverige signerte med USA for en stund siden, og som Norge signerte i 2022. Macgregor har vært rådgiver for USAs tidligere president Donald Trumps administrasjon i forsvarsspørsmål og gjort seg bemerket som kommentator i ulike medier.

Macgregor forklarte at avtalen ligner på en type avtale som ble inngått med tapende land etter andre verdenskrig, som Tyskland og Japan. I situasjonen de var i, hadde de ikke så mye å si. Det er en type avtale som er svært vidtrekkende når det gjelder å blande seg inn i og påvirke landene som har signert. Macgregor sa at han ikke kan forstå hvorfor de nordiske landene ønsker å signere en slik avtale frivillig.

Hvis du ser på hva avtalen sier, betyr det, ifølge Macgregor, at man fra nå av er USAs gissel, og vil bli påvirket av alt USA gjør mot sine fiender, ikke bare Russland. Videre mener han at det ikke er noe i avtalen som har med sikkerhet å gjøre, for de land som har undertegnet, dersom de skulle bli angrepet. Det er heller ikke noe i veien for at USA kan bringe atomvåpen til deres baser, som de nå har fått kontroll over, og områder i disse land vil nå kunne brukes som utskytningsrampe for atomvåpen eller andre avanserte våpen mot alle USAs fiender, fortsetter Macgregor.

Suverenitetsproblemene som EU betyr for Sverige, blekner i forhold til hva denne avtalen innebærer, sier Macgregor, og legger til: – Hvis jeg var svensk, ville jeg tenkt på om dette er noe jeg vil.