Hjem Nyheter Frisk og ute etter seier

Frisk og ute etter seier

USA Joe Biden skal være ved god helse og nekter å trekke seg fra valgkampen. Stadig flere demokrater begynner å tvile på den aldrende presidentens evner.

Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Det var i forrige uke at de to kandidatene til det amerikanske presidentvalget i november utkjempet en debatt hos CNN, den første av to planlagte slike.

Etter debatten mot Donald Trump fikk den 81 år gamle sittende presidenten Joe Biden hard kritikk for sin opptreden i debatten, og flere opinionsdannere har bedt ham trekke seg fra valgkampen, noe han til nå har nektet å gjøre.

Ifølge en spørreundersøkelse blant registrerte stemmeberettigede mener 72% at Biden «ikke har de mentale og kognitive evnene for å tjene som president», skriver RT.

Like etter debatten fikk Biden en legesjekk, og han skal være «ved god helse». Dette rapporterer Politico at presidenten skal ha fortalt under et møte med 20 demokrat-guvernører. På dette møtet skal han også ha nektet å trekke seg fra valgkampen, og sagt at han er «ute etter seier» – det dårlige resultatet i debatten skyldte presidenten på hans travle timeplan.

Demokratiske senatorer skal nå være så bekymret for en republikansk seier at de vurderer å kreve at Biden trekker seg, rapporterer Bloomberg.